Μουσταλευριά με νισεστέ

697

 

Μουσταλευριά με νισεστέ

Η μουσταλευριά είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που έχει ως κύριο συστατικό του τον μούστο.
Η θρεπτική της αξία είναι πολύ μεγάλη λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας της σε μεταλλικά άλατα και βιταμίνες.
Είναι ένα ελαφρύ γλύκισμα που τρώγεται ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας και ως πρωινό ακόμα και για αυτούς που νηστεύουν ή κάνουν δίαιτα.
Μερίδες 6
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά

Υλικά

  • 1150 γρ. μούστο κομμένο
  • 116 γρ. νισεστέ ( κορν φλάουρ )
  • 188 γρ. νερό
  • 2 κουτσουπ.. μέλι θυμαρίσιο
  • σουσάμι λευκό
  • κανέλα
  • καρύδια ψιλοκομμένα

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ μαζί με το νερό και ανακατεύουμε καλά να ενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον μούστο μαζί με το μέλι και ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει χλιαρό.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον μούστο το κορν φλάουρ με το νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  • Όταν η μουσταλευριά είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα , καρύδια ψιλοκομμένα και λευκό σουσάμι και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να σερβίρουμε.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για 2 - 3 ημέρες,
Κατηγορία: Γλυκό, επιδόρπιο, καρύδια, μέλι, μούστος, παραδοσιακό γλυκό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γλυκό, μουσταλευριά, νηστίσιμο, παραδοσιακη συνταγη, σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close