Νηστίσιμα κουλουράκια με μέλι

42

Νηστίσιμα κουλουράκια με μέλι

Τα νηστίσιμα κουλουράκια με μέλι είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι της ημέρες της νηστείας γιατί είναι πολύ νόστιμα και αφράτα με άρωμα και γεύση μελιού ! Είναι από τα αγαπημένα κουλουράκια γιατί αποτελούν παραδοσιακή συνταγή.
Μερίδες 16
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

  • 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 νεροπότηρο μέλι
  • 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 νεροπότηρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
  • 1 τεμ. ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι

για την επικάλυψη:

  • λευκό σουσάμι

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ , τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο , το μέλι και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά να λιώσει η ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού που μέσα θα διαλύσουμε τη μαγειρική σόδα ανακατεύοντας καλά (επειδή το μείγμα αφρίζει να το κάνετε επάνω από το μπολ που έχετε χτυπήσει τα υλικά) ,το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά πολύ καλά.
  • Βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει , αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
  • Χωρίζουμε σε μπαλίτσες των 30 γραμμαρίων και πλάθουμε με τα χέρια μας ότι σχήμα θέλουμε.
  • Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με απόσταση 2 εκ. το ένα κουλουράκι από το άλλο και πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρύωσουν επάνω σε σχάρα και σερβίρουμε .
Κατηγορία: αλεύρι, κονιάκ, κουλουράκια, μέλι, Νηστήσιμο, πορτοκάλι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αλεύρι, Γλυκά, ελληνική κουζίνα, μέλι, νηστίσιμη, πορτοκάλι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Νηστίσιμα κουλουράκια με μέλι

Τα νηστίσιμα κουλουράκια με μέλι είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι της ημέρες της νηστείας γιατί είναι πολύ νόστιμα και αφράτα με άρωμα και γεύση μελιού ! Είναι από τα αγαπημένα κουλουράκια γιατί αποτελούν παραδοσιακή συνταγή.
Μερίδες 16
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

  • 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 νεροπότηρο μέλι
  • 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 νεροπότηρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
  • 1 τεμ. ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι

για την επικάλυψη:

  • λευκό σουσάμι

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ , τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο , το μέλι και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά να λιώσει η ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού που μέσα θα διαλύσουμε τη μαγειρική σόδα ανακατεύοντας καλά (επειδή το μείγμα αφρίζει να το κάνετε επάνω από το μπολ που έχετε χτυπήσει τα υλικά) ,το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά πολύ καλά.
  • Βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει , αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
  • Χωρίζουμε σε μπαλίτσες των 30 γραμμαρίων και πλάθουμε με τα χέρια μας ότι σχήμα θέλουμε.
  • Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με απόσταση 2 εκ. το ένα κουλουράκι από το άλλο και πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρύωσουν επάνω σε σχάρα και σερβίρουμε .
Κατηγορία: αλεύρι, κονιάκ, κουλουράκια, μέλι, Νηστήσιμο, πορτοκάλι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αλεύρι, Γλυκά, ελληνική κουζίνα, μέλι, νηστίσιμη, πορτοκάλι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close