Κοτόσουπα με λαχανικά

17.5K

 

Κοτόσουπα με λαχανικά

Η κοτόσουπα θεωρείται το απόλυτο "comfort food " του χειμώνα και είναι η καλύτερη επιλογή όταν θέλουμε να φάμε ένα θρεπτικό φαγητό , είναι ιδανική για τη "θωράκιση " του ανοσοποιητικού μας και παράλληλα είναι το καλύτερο φάρμακο για το κρυολόγημα .
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό 200 γραμ. κοτόπουλο
  • 1 λίτρο ζωμό κότας ή νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουτ.γλ. πιπέρι σε κόκκους ( μαύρο , κόκκινο , πράσινο )
  • 1 μικρό λεμόνι κομμένο στα τέσσερα

Για τη σούπα με τα λαχανικά :

  • 2 τεμ. καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 τεμ. κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1/2 τεμ. σελινόριζα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1/2 τεμ. ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 τεμ. πατάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. ρύζι μπλου ρόουζ ή γλασέ
  • 1 κουτ.γλ. κουρκουμά
  • 1 κουτ.γλ πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα :

  • 1 τεμ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  • Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με ένα λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή νερό , το δαφνόφυλλο , τους κόκκους πιπεριού και ένα λεμόνι καλά πλυμένο και κομμένο στα τέσσερα και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά βγάζουμε το κοτόπουλο , και όταν κρυώσει το ξεκοκκαλίζουμε , σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη για τη σούπα.
  • Στην ίδια κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί με τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαραθούν ελαφρά και να γυαλίσουν .
  • Ρίχνουμε το ζωμό του κοτόπουλου που κρατήσαμε και βράζουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά περίπου δέκα λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει .
  • Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήνουμε τη σούπα να βράσει άλλα 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε την κοτόσουπα ζεστή με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Σημειώσεις

Tipς : Φροντίζουμε να κόψουμε στο ίδιο πάχος τα λαχανικά για να βράσουν στον ίδιο χρόνο.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρύζι με τραχανά ή με ψιλό κριθαράκι 
Κατηγορία: κοτόπουλο, λαχανικά, Σούπες
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ελληνική κουζίνα, κοτόπουλο,, κυρίως γεύμα, λαχανικά, νόστιμη συνταγή, οικονομική, παραδοσιακη συνταγη, Σούπες, χειμωνιάτικη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close