Παραδοσιακή ψαρόσουπα

3.6K

 

Παραδοσιακή ψαρόσουπα

Όλα τα μυστικά για την καλύτερη παραδοσιακή ψαρόσουπα μέσα σε μια συνταγή για ένα φαγητό γευστικό και υγιεινό που τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκια σφυρίδα ή κατεψυγμένη
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 4 τεμ. καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 4 τεμ. κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 1/2 τεμ. σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 4 τεμ. πατάτες μεσαίου μεσαίου κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 5 τεμ. κλωνάρια σέλινο
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κουρκουμά σκόνη
  • 1 τεμ. φύλλο δάφνης
  • 1 τεμ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και να αποκτήσουν ξανθό χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα λίτρο νερό ρίχνουμε αλάτι και το φύλλο δάφνης χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες , τα καρότα και η σελινόριζα.
  • Όταν μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά προσθέτουμε το ψάρι ( αφού το έχουμε καθαρίσει από τα λέπια και τα εντόσθια και το έχουμε πλύνει με άφθονο νερό της βρύσης ) και βράζουμε για 10 - 12 λεπτά ακόμα.
  • Ακολούθως αφαιρούμε τα λαχανικά και το ψάρι και σουρώνουμε τον ζωμό από τα κόκκαλα.
  • Ρίχνουμε πάλι το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα με το σέλινο , το κρεμμύδι , 2- 3 κομμάτια σελινόριζας , 2-3 κομμάτια πατάτες και μια πρέζα κουρκουμά και αλέθουμε πολύ καλά.
  • Αφήνουμε να πάρει 2 -3 βράσεις η σούπα για να χυλώσει και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι το φαγητό.
  • Σερβίρουμε τη σούπα με τα λαχανικά στο κέντρο και από πάνω το ψάρι και ρίχνουμε μπόλικο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις

Tipς: Αν σας αρέσει η ψαρόσουπα με ρύζι μπορείτε να προσθέσετε 3- 4 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ 20 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος της σούπας και αν είναι πολύ πηχτή αραιώνετε με λίγο χλιαρό νερό.
Κατηγορία: καρότα, κολοκυθάκια, Κυρίως Γεύμα, πατάτες, Σούπες, σφυρίδα, ψάρια
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ελληνική κουζίνα, καρότα, κυρίως γεύμα, νόστιμη συνταγή, παραδοσιακη συνταγη, Σούπες, ψάρια
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close