Φρουτάλια

651

 

Φρουτάλια

Φρουτάλια ή Φουρτάλια είναι η ομελέτα που φτιάχνουν στην Άνδρο με ότι λαχανικά εποχής υπάρχει στο περιβόλι τους ( αγκινάρες, κολοκύθια, σπαράγγια, κρεμμύδια κ.λ.π). Αυτό όμως που πρέπει να περιέχει απαραίτητα μια παραδοσιακή φρουτάλια είναι τα ντόπια λουκάνικα αλλά και το ντόπιο τυρί βολάκι.
Άν όμως δεν έχετε την δυνατότητα για ντόπια λουκάνικα και τυρί βολάκι μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με νόστιμα λουκάνικα χωριάτικα του εμπορίου και ώριμο κεφαλοτύρι. Σε αυτή τη πεντανόστιμη ομελέτα μην ξεχάσετε την προσθήκη του δυόσμου , γιατί δίνει ωραίο άρωμα και έξτρα γεύση!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά

Υλικά

  • 8 τεμ. αυγά
  • 4 τεμ. λουκάνικα χωριάτικα μεσαίου μεγέθους
  • 4 τεμ. πατάτες μέτριες κομμένες σε ροδέλες
  • 160 γρ. τυρί τριμμένο ( βολάκι ανδριώτικο ή κεφαλοτύρι)
  • 125 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουτ.σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο μόνο τα φυλλαράκια
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

Οδηγίες

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι κι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις ροδέλες πατάτας μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια.
  • Στο ίδιο τηγάνι κι αφού αδειάσουμε το λάδι που τηγανίσαμε τις πατάτες ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές ροδέλες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και από τις δυο μεριές. Στη συνέχεια αδειάζουμε τα λουκάνικα σε πιατέλα και τα κρατάμε ζεστά.
  • Χτυπάμε καλά τα αυγά σε βαθύ μπολ, προσθέτουμε το γάλα, το τυρί τον δυόσμο, το μπέικιν πάουντερ και λίγο πιπέρι.
  • Βάζουμε ξανά το τηγάνι σε μέτρια φωτιά αφού πρώτα αδειάσουμε το λίπος από τα λουκάνικα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τις ροδέλες από τις πατάτες που έχουμε τηγανίσει και σκορπίζουμε εδώ και εκεί τα λουκάνικα.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών, κλείνουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο καπάκι και ψήνουμε τη φρουτάλια μέχρι να ροδίσει από την κάτω μεριά. Ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με ξύλινη σπάτουλα. Κατά την διάρκεια του ψησίματος θα έχει πήξει και στην επιφάνεια.
  • Με πολύ προσοχή αναποδογυρίζουμε την ομελέτα στο καπάκι και μετά την σπρώχνουμε προσεκτικά για να γλιστρήσει ξανά στο τηγάνι και να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
  • Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε σε τρίγωνα και συνοδεύουμε με παγωμένη μπίρα.
Κατηγορία: αυγά, γάλα, δυόσμος, ελαιόλαδο, κεφαλοτύρι, Κυρίως Γεύμα, λουκάνικα, ορεκτικά, πατάτες
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αυγά, εύκολη συνταγή, κεφαλοτύρι, λουκάνικα, ομελέτα, παραδοσιακη συνταγη, πατάτες
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close