Cookieς πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας
Πεντανόστιμα cookieς πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας ιδανικά για κέρασμα, για τον καφέ ή το γάλα των παιδιών που κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί! Αποτελούν το καλύτερο σχολικό σνακ για τα παιδιά, τρώγονται ακόμα και σε περιόδους νηστείας και γίνονται πανεύκολα με λίγα υλικά!
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 80 γρ. χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 250 γρ. μαργαρίνη φυτική σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 τεμ. ξύσμα από ένα πορτοκάλι μικρό
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις.
- Σε μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκαλιού, την καστανή ζάχαρη την φυτική μαργαρίνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι και τις σταγόνες σοκολάτας και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Στη συνέχεια παίρνουμε λίγη ζύμη και πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες των 60 γραμμαρίων περίπου κάθε μια και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Φροντίζουμε να υπάρχει μεταξύ τους απόσταση γιατί κατά την διάρκεια του ψησίματος απλώνουν.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη πλάθοντας όλες τις μπαλίτσες και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν βγάλουμε την λαμαρίνα από τον φούρνο δεν μετακινούμε τα cookieς πορτοκαλιού γιατί θα σπάσουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί με καπάκι για μια εβδομάδα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking