Συμβουλές για σπιτικό παγωτό

45

Συμβουλές για σπιτικό παγωτό

Καλοκαίρι σημαίνει παγωτό και υπάρχουν κάποια "μυστικά" που μας δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξουμε μόνοι μας σπιτικά παγωτά που θα ικανοποιήσουν τους γευστικούς μας κάλυκες.

Οδηγίες

1) Γάλα με λιπαρά:

  • Όσα περισσότερα λιπαρά έχουν το γάλα και η κρέμα γάλακτος τόσο πιο μαλακό θα βγει το παγωτό. Το πλήρες γάλα παγώνει πιο δύσκολα και βοηθάει στην υφή του παγωτού. Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι 35% λιπαρά γιατί με λιγότερα το παγωτό θα είναι πολύ σκληρό.

2) Η ζάχαρη:

  • Η ζάχαρη έχει την ιδιότητα να μην παγώνει το παγωτό και αναστέλλει τη δημιουργία κρυστάλλων. Ακολουθούμε πιστά τη συνταγή και δεν προσθαφαιρούμε ζάχαρη γιατί θα επηρεάσει την υφή του παγωτού.

3) Το αλκοόλ:

  • Όπως η ζάχαρη έτσι και το αλκοόλ βοηθάει το παγωτό να έχει καλύτερη υφή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας αλκοόλ για ένα λίτρο παγωτό. Δεν αλλάζουμε τη δοσολογία γιατί το μείγμα δεν θα παγώσει εύκολα.

4) Τα αβγά:

  • Τα αβγά βοηθούν πολύ το παγωτό έτσι ώστε να έχει καλύτερη υφή. Τέσσερα αβγά ανά λίτρο είναι η σωστή δοσολογία για ένα λίτρο παγωτό. Αν μας μυρίζουν τα αβγά, μπορούμε να προσθέσουμε μια βανίλια.

5) Η ζελατίνη:

  • Η ζελατίνη βοηθάει την υφή του παγωτού έτσι ώστε να γίνει πιο μαλακό. Ένα με δύο φύλλα ζελατίνης είναι ότι χρειάζεται για να αποφύγουμε τους κρυστάλλους στο παγωτό, αφού πρώτα την μαλακώσουμε σε παγωμένο νερό.

6) Τα σκεύη:

  • Παγώνουμε στην κατάψυξη τα σκεύη όπου θα αποθηκεύσουμε το παγωτό.

7) Τεχνική:

  • Το σπιτικό παγωτό επειδή δεν περιέχει συστατικά που να το διατηρούν μαλακό (σε αντίθεση με του εμπορίου) σκληραίνει πολύ αν μείνει πάνω από 24 ώρες στην κατάψυξη. Επομένως, προτού το σερβίρουμε, καλό είναι να το αφήσουμε για λίγο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Κατηγορία: Γλυκό, παγωτό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: παγωτά
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating
Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close