Ότι βαθμό κι αν είχατε στη χημεία το πείραμα της ένωσης της αρμπαρόριζας με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά θα πετύχει σίγουρα και θα δώσει υπέροχο αποτέλεσμα.
Μερίδες 20
Προετοιμασία 15 λεπτάλεπτά
Μαγείρεμα 30 μέρεςd
Συνολικός Χρόνος 30 μέρεςd15 λεπτάλεπτά
Υλικά
750mlκόκκινο Caramelo του Τσάνταλη ή ημίγλυκο κόκκινο κρασί
350γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
100φύλλα αρμπαρόριζα
3 - 4τεμ.ολόκληρα γαρύφαλλα
2τεμ,ξυλάκια κανέλας
Οδηγίες
Πλένουμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας κάτω από τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζουμε πολύ καλά.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κόκκινο κρασί μαζί με την ζάχαρη και αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας κατά διαστήματα το μείγμα χωρίς να φτάσει στο σημείο του βρασμού.
Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα αρμπαρόριζας, τα γαρύφαλλα και τα ξυλάκια κανέλλας κα αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Τοποθετούμε το κρασί μαζί με τα φύλλα αρμπαρόριζας και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι με καπάκι και το διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος ή σε ένα ντουλάπι για ένα μήνα και το κουνάμε κατά διαστήματα.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το λικέρ το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι με καπάκι.
Σερβίρεται σε ποτήρια του λικέρ και πίνεται ευχάριστα και δροσερό.