Δροσερό επιδόρπιο που μας έρχεται από την Γαλλία και περιλαμβάνει ζαχαρούχο νερό, αρωματικές ύλες (χυμός ή πουρές φρούτων) και δεν περιέχει γαλακτοκομικά.
Προετοιμασία 25 λεπτάλεπτά
Μαγείρεμα 4 ώρεςώρες
Συνολικός Χρόνος 4 ώρεςώρες25 λεπτάλεπτά
Υλικά
1κιλόώριμες φράουλες
150γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
150γρ.νερό
3κουτ.σουπ.λικέρ φράουλα
Οδηγίες
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι και τις σουρώνουμε για να φύγουν τα σποράκια και η σάρκα και βάζουμε τον χυμό στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό για να γίνει σιρόπι.
Όταν αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά κι όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν κρυώσει το σιρόπι ρίχνουμε το λικέρ φράουλας και τον χυμό φράουλας και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Κάθε μία ώρα το χτυπάμε για να αφρατέψει με ένα μίξερ χειρός.
Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές για να γίνει αφράτο και να σπάσουν τα κρυσταλλάκια.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε αφήνουμε λίγο να μαλακώσει.