Σορμπέ φράουλας

615

 

Σορμπέ φράουλας

Δροσερό επιδόρπιο που μας έρχεται από την Γαλλία και περιλαμβάνει ζαχαρούχο νερό, αρωματικές ύλες (χυμός ή πουρές φρούτων) και δεν περιέχει γαλακτοκομικά.
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 4 ώρες
Συνολικός Χρόνος 4 ώρες 25 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό ώριμες φράουλες
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. νερό
  • 3 κουτ.σουπ. λικέρ φράουλα

Οδηγίες

  • Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι και τις σουρώνουμε για να φύγουν τα σποράκια και η σάρκα και βάζουμε τον χυμό στο ψυγείο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό για να γίνει σιρόπι.
  • Όταν αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά κι όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Όταν κρυώσει το σιρόπι ρίχνουμε το λικέρ φράουλας και τον χυμό φράουλας και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Κάθε μία ώρα το χτυπάμε για να αφρατέψει με ένα μίξερ χειρός.
  • Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές για να γίνει αφράτο και να σπάσουν τα κρυσταλλάκια.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε αφήνουμε λίγο να μαλακώσει.
Κατηγορία: Γλυκό, επιδόρπιο
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: ανοιξιάτικη συνταγή, γλυκό, γλυκό ψυγείου, καλοκαιρινη συνταγή, Πάσχα, σορμπέ, φράουλες
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close