Σορμπέ φράουλας
Δροσερό επιδόρπιο που μας έρχεται από την Γαλλία και περιλαμβάνει ζαχαρούχο νερό, αρωματικές ύλες (χυμός ή πουρές φρούτων) και δεν περιέχει γαλακτοκομικά.
Υλικά
- 1 κιλό ώριμες φράουλες
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. νερό
- 3 κουτ.σουπ. λικέρ φράουλα
Οδηγίες
- Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι και τις σουρώνουμε για να φύγουν τα σποράκια και η σάρκα και βάζουμε τον χυμό στο ψυγείο.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό για να γίνει σιρόπι.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά κι όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όταν κρυώσει το σιρόπι ρίχνουμε το λικέρ φράουλας και τον χυμό φράουλας και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Κάθε μία ώρα το χτυπάμε για να αφρατέψει με ένα μίξερ χειρός.
- Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές για να γίνει αφράτο και να σπάσουν τα κρυσταλλάκια.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε αφήνουμε λίγο να μαλακώσει.