Βελούδινο, ζουμερό. υπερσοκολατένιο μπράουνις, είναι αγάπη με την πρώτη δαγκωματιά που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της σοκολάτας!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 15 λεπτάλεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτάλεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτάλεπτά
Υλικά
400γρ.σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
400γρ.βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμα για το ταψί
6τεμ.αυγά ολόκληρα
510τεμ.ζάχαρη κρυσταλλική
130γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130γρ.κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
Για την επικάλυψη:
50γρ.σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
άγλυκο κακάο
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C στον αέρα.
Βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε με μαρίζ τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στα αυγά και χτυπάμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα ταψί 25 x 35 εκ. ( ή σε 26. εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο τη λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά στον αέρα.
Όταν είναι έτοιμο το μπράουνις το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Για τη σοκολάτα επικάλυψης:
Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Κατηγορία: αλεύρι, αυγά, βούτυρο, γλυκά, σοκολάτα
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξη Κλειδί: Αγίου Βαλεντίνου, αυγά, εύκολη συνταγή, μπράουνις, Σοκολάτα