Brownies
Βελούδινο, ζουμερό. υπερσοκολατένιο μπράουνις, είναι αγάπη με την πρώτη δαγκωματιά που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της σοκολάτας!
Υλικά
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
- 400 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμα για το ταψί
- 6 τεμ. αυγά ολόκληρα
- 510 τεμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 130 γρ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
Για την επικάλυψη:
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
- άγλυκο κακάο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C στον αέρα.
- Βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε με μαρίζ τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στα αυγά και χτυπάμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
- Ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα ταψί 25 x 35 εκ. ( ή σε 26. εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο τη λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά στον αέρα.
- Όταν είναι έτοιμο το μπράουνις το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
- Απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Για τη σοκολάτα επικάλυψης:
- Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking