Ρολάκια με μήλα και αμυγδαλοβούτυρο

956

 

Ρολάκια με μήλα και αμυγδαλοβούτυρο

Λαχταριστά ρολάκια σφολιάτας γεμισμένα με μήλα και αμυγδαλοβούτυρο, ένα γλυκό που φτιάχνεται ... για να εξαφανίζεται!
Μερίδες 15
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

  • 2 τεμ. σφολιάτα εμπορίου
  • 2 τεμ. μήλα μεγάλα Granny Smithς
  • 3 - 4 κουτ.σουπ. αμυγδαλοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών
  • 4- 5 τεμ. μπισκότα Πτι Μπερ ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • 1 τεμ. κρόκο αυγού 
  • φιλέ αμυγδάλου

Οδηγίες

  • Αποψύχουμε εγκαίρως τα δυο φύλλα σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
  • Στύβουμε ελαφρά να φύγουν αρκετά από τα ζουμιά τους.
  • Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μαυρίσουν τα μήλα.
  • Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια λεία επιφάνεια, χωρίς να αφαιρέσουμε την μεμβράνη της.
  • Αλείφουμε με το αμυγδαλοβούτυρο το μισό φύλλο κάθετα και από πάνω πασπαλίζουμε με τα τριμμένα μπισκότα και στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τη μισή ποσότητα μήλου και απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Διπλώνουμε με το μισό φύλλο που δεν έχει γέμιση και πατάμε καλά για να κλείσουν οι άκρες.
  • Στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λωρίδες πάχους 2 εκ. περίπου
  • Πιάνουμε τις άκρες και τις στρίβουμε για να σχηματίσουμε ένα σπιράλ και στη συνέχεια το τυλίγουμε γύρω από τα δάχτυλα μας σε ρολάκι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες και ακολούθως συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μεταφέρουμε τα ρολάκια μήλου σε ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με αραιωμένο αυγό, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 C για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσουν.
  • Μόλις είναι έτοιμα το ρολάκια, αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Κατηγορία: αμυγδαλοβούτυρο, γλυκά, μήλα, μπισκότα πτι μπερ, Σνακ, φύλλο σφολιάτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αμυγδαλοβούτυρο, Γλυκά, εύκολη συνταγή, μήλα, οικονομική, σνακ, φθινοπωρινή συνταγή, χειμωνιάτικη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close