Κριτσίνια με ελαιόλαδο και ρίγανη
Γευστικά και τραγανά κριτσίνια με ελαιόλαδο και ρίγανη που αποτελούν ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 ml ελαιόλαδο
- 300 ml νερό
- 16 γρ. φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 κουτ.σουπ. γεμάτη ρίγανη ξηρή
- 1 κουτ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ.γλ. αλάτι
Για την επικάλυψη:
- σουσάμι λευκό
Οδηγίες
- Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το αλάτι και το μείγμα μαγιάς και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη μέχρι να πάρουμε μια ζύμη λεία και μαλακή.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 50 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 C βαθμούς.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 16 μικρά μπαλάκια ιδίου βάρους και στη συνέχεια κάθε μπαλάκι το χωρίζουμε σε 3 κομμάτια.
- Πλάθουμε σε μακριές λωρίδες και περνάμε τα κριτσίνια σε μπολ με νερό και στη συνέχεια τα βουτάμε σε λευκό σουσάμι να καλυφθούν από όλες τις μεριές.
- Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας μεταξύ τους λίγο κενό.
- Ψήνουμε στους 200 C βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking
