Κριτσίνια με ελαιόλαδο και ρίγανη

2K

 

Κριτσίνια με ελαιόλαδο και ρίγανη

Γευστικά και τραγανά κριτσίνια με ελαιόλαδο και ρίγανη που αποτελούν ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες!
Μερίδες 28
Προετοιμασία 50 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml νερό
  • 16 γρ. φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ.σουπ. γεμάτη ρίγανη ξηρή
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • σουσάμι λευκό

Οδηγίες

  • Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το αλάτι και το μείγμα μαγιάς και ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη μέχρι να πάρουμε μια ζύμη λεία και μαλακή.
  • Καλύπτουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 50 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 C βαθμούς.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 16 μικρά μπαλάκια ιδίου βάρους και στη συνέχεια κάθε μπαλάκι το χωρίζουμε σε 3 κομμάτια.
  • Πλάθουμε σε μακριές λωρίδες και περνάμε τα κριτσίνια σε μπολ με νερό και στη συνέχεια τα βουτάμε σε λευκό σουσάμι να καλυφθούν από όλες τις μεριές.
  • Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας μεταξύ τους λίγο κενό.
  • Ψήνουμε στους 200 C βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα και σερβίρουμε.
Κατηγορία: αλεύρι, Αρτοσκεύασμα, ελαιόλαδο, κριτσίνια, νηστεία, οικονομικές, ρίγανη, Σνακ, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αλεύρι, Αρτοσκεύασμα, κριτσίνια, νηστεία, οικονομική, ρίγανη, σνακ, σχολικά σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 1
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close