Λαζάνια στο φούρνο με κιμά κοτόπουλο & κίτρινη κολοκύθα
Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και κίτρινη κολοκύθα στο φούρνο, στρώσεις απαλής γλύκας και σπιτικής θαλπωρής!
Υλικά
Για τη γέμιση:
- 700 γρ. κιμάς κοτόπουλο από μπούτι
- 500 γρ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και τριμμένη
- 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ.τσ. λευκό ξηρό κρασί
- 300 ml ζωμό κότας ή νερό
- 1/2 κουτ.σουπ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για την μπεσαμέλ:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 80 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 80 γρ. κόρν φλάουρ
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι κατά βούληση
- λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για την συναρμολόγηση:
- 1 πακέτο λαζάνια ( περίπου 250 γρ.)
- 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
- παρμεζάνα τριμμένη
- ελαιόλαδο ή βούτυρο για το ταψί
Οδηγίες
Για τη γέμιση:
- Καθαρίζουμε την κίτρινη κολοκύθα από τη φλούδα και τα σπόρια και την τρίβουμε στον τρίφτη σε ψιλά κομμάτια.
- Σε κατσαρόλα πλασωτέ κι αφού ζεσταθεί σοτάρουμε τον κιμά κοτόπουλο με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε στη συνέχεια το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι ,πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να σοταριστούν. Όταν το σκόρδο βγάλει τα αρώματά του προσθέτουμε την κίτρινη κολοκύθα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό κότας ή νερό σκεπάζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε τον κιμά κοτόπουλου να σιγοψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Δεν θέλουμε να είναι εντελώς στεγνός αλλά να έχει ωραία δεμένη σάλτσα.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, αλάτι, λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Για τη συναρμολόγηση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Σε πυρίμαχο ταψί (25χ35 εκ.) απλώνουμε μια στρώση μπεσαμέλ στον πάτο και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια. Στη συνέχεια κάνουμε μια στρώση κιμά κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα τριμμένη.
- Επαναλαμβάνουμε με στρώσεις κιμά κοτόπουλου, μπεσαμέλ, μοτσαρέλα τριμμένη και λαζάνια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Η τελευταία στρώση φροντίζουμε να είναι κρέμα μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε από πάνω λίγη παρμεζάνα και μοτσαρέλα τριμμένη.
- Ψήνουμε τα λαζάνια σε για 30- 40 λεπτά στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Όταν είναι έτοιμο το φαγητό αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο εργασίας για 20 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking
