Φριτάτα με κίτρινη κολοκύθα

644

 

Φριτάτα με κίτρινη κολοκύθα

Φριτάτα με κίτρινη κολοκύθα, γιατί το εύκολο μπορεί να είναι και τέλειο!
Η φριτάτα (frittata) είναι ένα ιταλικό πιάτο με αυγά, παρόμοιο με την ομελέτα πιο πλούσιο και συνήθως μαγειρεύεται στο φούρνο. Έχει ως βάση πολλά αυγά και γέμιση με λαχανικά, τυριά, αλλαντικά ή ότι άλλο θέλεις. Το μαγείρεμα της ξεκινάει στο τηγάνι και ολοκληρώνεται στο φούρνο. Έχει αφράτη και παχιά υφή και κόβεται εύκολα σε κομμάτια.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

  • 6 τεμ. αυγά
  • 300 γρ. κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
  • 2 κουτ.σουπ. κοφτές κόρν φλάουρ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την κίτρινη κολοκύθα, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαλακώσει η κολοκύθα και να βγάλει τα υγρά της.
  • Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, την φέτα, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια πυρίμαχη φόρμα μεσαίου μεγέθους κα βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
  • Απλώνουμε τα λαχανικά και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φέτα και μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε την φριτάτα για 20 -25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει, να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμη αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί και πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Τιp Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με 200 ml κρέμα γάλακτος
Κατηγορία: αυγά, γιαούρτι, κίτρινη κολοκύθα, Κυρίως Γεύμα, μοτσαρέλα, ορεκτικά, τυρί φέτα
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: brunch, αυγά, γιαούρτι, Γρήγορο & εύκολο, κίτρινη κολοκύθα, κυρίως γεύμα, οικονομική, ορεκτικά, πρωινό, τυρί μοτσαρέλα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close