Φριτάτα με κίτρινη κολοκύθα
Φριτάτα με κίτρινη κολοκύθα, γιατί το εύκολο μπορεί να είναι και τέλειο!Η φριτάτα (frittata) είναι ένα ιταλικό πιάτο με αυγά, παρόμοιο με την ομελέτα πιο πλούσιο και συνήθως μαγειρεύεται στο φούρνο. Έχει ως βάση πολλά αυγά και γέμιση με λαχανικά, τυριά, αλλαντικά ή ότι άλλο θέλεις. Το μαγείρεμα της ξεκινάει στο τηγάνι και ολοκληρώνεται στο φούρνο. Έχει αφράτη και παχιά υφή και κόβεται εύκολα σε κομμάτια.
Υλικά
- 6 τεμ. αυγά
- 300 γρ. κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένο
- 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
- 2 κουτ.σουπ. κοφτές κόρν φλάουρ
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κίτρινη κολοκύθα, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαλακώσει η κολοκύθα και να βγάλει τα υγρά της.
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, την φέτα, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια πυρίμαχη φόρμα μεσαίου μεγέθους κα βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Απλώνουμε τα λαχανικά και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φέτα και μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε την φριτάτα για 20 -25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει, να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμη αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί και πράσινη σαλάτα.
Σημειώσεις
Τιp Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με 200 ml κρέμα γάλακτος
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking
