Μπρουσκέτες με πέστο λιαστής ντομάτας και φέτα
Μερακλιδική μπρουσκέτα με πέστο λιαστής ντομάτας και φέτα έτοιμη σε 15΄ λεπτά , ιδανικό σνακ για πάρτι, για πικνίκ ή για φιλικό κάλεσμα.
Υλικά
- 1 τεμ. γαλλική μπαγκέτα
- λάδι βασιλικού infusions Terra Creta
- 250 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο
Για το πέστο:
- 200 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι στραγγισμένες
- 1 τεμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 τεμ. δοντάκια σκόρδο
- 2 κουτ.σουπ. ξίδι μπαλσαμικό
- 1/2 φλ.τσ. λάδι βασιλικού Infusionς Terra Creta
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Φτιάχνουμε πρώτα το πέστο λιαστής ντομάτας βάζοντας τις λιαστές ντομάτες σε μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Στη συνέχεια κόβουμε τις μπρουσκέτες σε φέτες, τις λαδώνουμε ελαφρά με λάδι βασιλικού Infusionς Terra Creta και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι ή τις ψήνουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου.
- Ακολούθως βάζουμε την φέτα σε μπολ και θρυμματίζουμε με πιρούνι.
- Αλείφουμε μια μια τις φέτες ψωμιού με το πέστο βασιλικού και από πάνω βάζουμε λίγο από το θρυμματισμένο τυρί.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι και στολίζουμε με φύλλα μαϊντανού.
- Βάζουμε τις μπρουσκέτες σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως μαζί με δροσερό κρασί.
Σημειώσεις
Tip: Για να διατηρήσετε το πέστο που σας περίσσεψε, τοποθετήστε το σε ένα γυάλινο βάζο, καλύψτε την επιφάνεια με ένα λεπτό στρώμα ελαιόλαδου και αποθηκεύστε το στο ψυγείο και 1 μήνα περίπου. Μπορείτε να το βάλετε στην καταψύξη σε παγοθήκες για μερικούς μήνες.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking