Τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι και ελαιόλαδο
Τα αγαπημένα τυροπιτάκια κουρού σε αυτή τη συνταγή με γιαούρτι και ελαιόλαδο είναι το καλύτερο σνακ για όλες τις ώρες.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 τεμ. αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά (200 γρ.)
- 1 κεσεδάκι από το άδειο γιαούρτι ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
- 200 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
- 1 τεμ. αυγό
- λευκό πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 1 τεμ. κρόκο αυγού
- 1 κουτ.σούπας φρέσκο γάλα αγελαδινό
- λευκό σουσάμι
Οδηγίες
- Θρυμματίζουμε το τυρί φέτα σε πολύ μικρά κομματάκια και το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με ένα ολόκληρο αυγό και λίγο λευκό πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα δυο αυγά , το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Στο άδειο κεσεδάκι από το γιαούρτι βάζουμε ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο και το γεμίζουμε στην ίδια ποσότητα που είχε με το γιαούρτι και το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στη λακκούβα με το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Παίρνουμε μια μικρή μπαλίτσα από την ζύμη στο μέγεθος που έχει το μπαλάκι του πίνγκ πονγκ την ανοίγουμε να πλατύνει ελαφρά και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση που ετοιμάσαμε στην άκρη της ζύμης και σκεπάζουμε με την άλλη μισή να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο.
- Πιέζουμε τις άκρες της ζύμης γύρω γύρω με ένα πιρούνι για να μη βγεί η γέμιση προς τα έξω και τοποθετούμε το τυροπιτάκι κουρού σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση μέχρι να τελειώσει.
- Βάζουμε το ένα τυροπιτάκι δίπλα στο άλλο αλλά να μην κολλάνε μεταξύ τους και σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο αυγού με το γάλα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και περνάμε με ένα πινελάκι τα τυροπιτάκια κουρού.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking
Τα καλυτερα τυροπιτακια…. κι έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές…. Συγχαρητήρια
Ευχαριστώ πολύ!
απρόσμενα τέλεια.Τα κάνα με ηλιέλαιο και πρόσθεσα μισο κουταλάκι πεκεν
Πόσο χαίρομαι που σας άρεσαν τα τυροπιτάκια μου, είναι δοκιμασμένη συνταγή όπως και όλες μου οι συνταγές με σίγουρη επιτυχία.
Τα έφτιαξα, βγήκαν όπως στην φωτογραφία. Η γεύση ήταν καλή εάν και θα ηθελα λίγο αλάτι παραπάνω στη ζύμη αλλά αυτό είναι υποκειμενικό . Νόστιμη συνταγή πάντως
Ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σας άρεσαν τα τυροπιτάκια μου! Όσο για παραπάνω αλάτι στη ζύμη αυτό είναι υποκειμενικό όπως λέτε και εσείς!