Ζυμαρικά στο φούρνο με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα
Λαχταριστά ζυμαρικά στο φούρνο με ντοματίνια, πιπεριές Φλωρίνης και φέτα για σένα που δεν θέλεις να περνάς πολύ χρόνο στην κουζίνα αλλά θέλεις ένα νόστιμο κι εύκολο φαγητό!
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά με τρύπα (πένες, ριγκατόνι κλπ)
- 200 γρ. τυρί φέτα ολόκληρο κομμάτι
- 2 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 τεμ. σκόρδο με την φλούδα κομμένο στη μέση
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- ρίγανη ξερή
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Σε πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε στο κέντρο το ολόκληρο κομμάτι της φέτας και προσθέτουμε γύρω γύρω τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε ελαιόλαδο επάνω από τα λαχανικά και τη φέτα , πασπαλίζουμε με ρίγανη ξηρή και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στις αντιστάσεις μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθεί η φέτα.
- Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ακολούθως πιέζουμε με προσοχή την ψίχα του σκόρδου και με ένα πιρούνι ή με μια πρέσα πουρέ πιέζουμε τα λαχανικά και τη φέτα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους . Εναλλακτικά μπορούμε να τα αλέσουμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή και να γίνουν σάλτσα.
- Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
- Αν τα ζυμαρικά είναι πολύ πηχτά ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε ξανά.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά όσο είναι ζεστά.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking