Κέικ gingerbread με γλάσο τυριού
Αρωματικό gingerbread cake γεμάτο χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά και θαλπωρή, ιδανικό για καφέ, το τσάι ή για γιορτινό κέρασμα!
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 τεμ. αυγά
- 1 σφηνάκι Metaxa ή κονιάκ
- 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
- 1/4 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
- 1/4 κουτ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
- 1/4 κουτ.γλ. κάρδαμο σκόνη
- 1/4 κουτ.γλ. τζίντζερ σκόνη
- 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο τυριού:
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 - 3 κουτ.σουπ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Για την διακόσμηση:
- μικρά κλαδάκια δενδρολίβανου
- σπόρια από ρόδι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ενώ παράλληλα χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το γιαούρτι ,το κονιάκ και τέλος τμηματικά το αλεύρι ενώ παράλληλα χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 - 50 περίπου ανάλογα τον φούρνο.
- Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί και ξεφορμάρουμε μετά από 30 λεπτά σε σχάρα μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
- Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το γλάσο τυριού, στολίζουμε με το δενδρολίβανο και πασπαλίζουμε με τα σπόρια ροδιού.
- Κόβουμε το κέικ σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Για το γλάσο τυριού:
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε μπολ με το σύρμα χειρός μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking
