Χοιρινές μπριζόλες λαιμού στη φριτέζα αέρος
Χοιρινές μπριζόλες λαιμού με μουστάρδα και δενδρολίβανο ψημένες στη φριτέζα αέρος ( air fryer ) εύκολα, γρήγορα και κυρίως υγιεινά!
Υλικά
- 4 τεμ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού με κόκκαλο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ.γλ. δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 τεμ. λεμόνι ξύσμα
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη μαρινάδα βάζοντας σε μπολ τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε τις μπριζόλες και από τις δυο μεριές με τη μαρινάδα με τη βοήθεια ενός πινέλου και τις βάζουμε σε γυάλινο σκεύος. Καλύπτουμε΄το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και τις τοποθετούμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο ή από το προηγούμενο βράδυ αν έχουμε χρόνο.
- Τοποθετούμε τις μπριζόλες στη σχάρα του air fryer τη μια δίπλα στην άλλη.
- Ψήνουμε στους 180 C για 25 λεπτά μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα εξωτερικά και να παραμείνουν ζουμερές εσωτερικά. Δεν ξεχνάνε να γυρίσουμε τις μπριζόλες στα 15 λεπτά από την άλλη μεριά για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες λαιμού σε πιατέλα και συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες στη φριτέζα αέρος και πράσινη σαλάτα.
Σημειώσεις
Τipς: Το μυστικό για να απογειώσουμε το ψήσιμο της μπριζόλας στη φριτέζα αέρος είναι να μαρινάρουμε τουλάχιστον 1 ώρα πιο πριν τις μπριζόλες. Με το μαρινάρισμα χαρίζουμε πλούσια και ζουμερή γεύση στο κρέας μας.
Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα τον τύπο και τη μάρκα του air fryer αλλά και το πάχος της μπριζόλας.
Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τις μπριζόλες στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking