Βερίκοκα ψητά με γιαούρτι
Τα ψητά βερίκοκα με χυμό πορτοκαλιού και γιαούρτι μπορούν να αρχίσουν και να τελειώσουν την μέρα σας, ιδιαίτερα στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού!
Υλικά
- 12 τεμ. βερίκοκα κομμένα στη μέση χωρίς κουκούτσι
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 τεμ. πορτοκάλι χυμό
- 2 κουτ.σούπ. λικέρ βερίκοκο ή κονιάκ
- 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 τεμ. κλαδάκι λεμονοθύμαρο φρέσκο ή δενδρολίβανο
- 1/2 τεμ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σερβίρισμα:
- γιαούρτι στραγγιστό
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τον χυμό πορτοκλιού. το ξύσμα πορτοκαλιού, το λικέρ βερίκοκο, το εκχύλισμα βανίλιας, την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Βάζουμε τα βερίκοκα σε ρηχό πυρίμαχο ταψί με την κομμένη μεριά προς τα κάτω και από πάνω ρίχνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα ζάχαρης που ετοιμάσαμε φροντίζοντας να βραχούν όσο γίνεται καλύτερα τα φρούτα.
- Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και το λεμονοθύμαρο ή το δενδρολίβανο για έχτρα άρωμα και ψήνουμε για 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα φρούτα άλλα χωρίς να διαλυθούν.
- Είναι έτοιμα όταν η ζάχαρη με τον χυμό φρούτων γίνουν ένα παχύ σιρόπι.
- Όταν είναι έτοιμα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με γιαούρτι ή παγωτό.
Σημειώσεις
Tipς: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα βερίκοκα με ροδάκινα ή γιαρμάδες, ακόμα και να κάνουμε μίξη των φρούτων.
Αν σας περισσέψουν ψητά βερίκοκα τα διατηρείται σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για 2 - 3 ημέρες.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking