Δροσερή κρέμα γιαουρτιού με μπανάνες
Υπέροχη δροσερή κρέμα με γιαούρτι και μπανάνες για να την απολαύσετε μετά από ένα οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά και για να την σερβίρετε όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
- 2 τεμ. ζελέ μπανάνα του εμπορίου (200 γρ. σύνολο)
- 500 γρ. βραστό νερό
- 2 τεμ. μπανάνες
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
Για την επικάλυψη:
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
- 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
- ροδέλες μπανάνας
Οδηγίες
- Διαλύουμε τα δυο φακελάκια με το ζελέ μπανάνα σε βραστό νερό και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στη συνέχεια σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το ζελέ μπανάνα, τις μπανάνες και το γιαούρτι και χτυπάμε πολύ καλά να πολτοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε γυάλινα μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 3 ώρες.
- Πριν τα σερβίρουμε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο (μύτη για κορνέ).
- Στολίζουμε την κρέμα γιαουρτιού με μπανάνες με ροζέτες από σαντιγί, πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας και ροδέλες μπανάνας και σερβίρουμε αμέσως.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking