Εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα

6.2K

 

Εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα

Είναι μια ιδιαίτερα εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα που είναι πολύ αρωματική καθώς περιέχει τρία διαφορετικά μπαχαρικά και μπορεί να γίνει το καλύτερο πρωινό για όσους αγαπούν τα μήλα.
Μερίδες 9
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα

Υλικά

  • 2 τεμ. φύλλα σφολιάτας
  • 4 - 5 τεμ. κόκκινα μήλα
  • 2 κουτ.σουπ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 80 γρ. μπισκότα κανέλας ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 20 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο 
  • 1 κουτ.γλ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Για την επικάλυψη:

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα σκόνη

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη ,την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε μέσα το βούτυρο να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά .
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μήλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και αφήνουμε να βγάλουν τα μήλα τα υγρά τους σε μέτρια φωτιά για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας απαλά κατά διαστήματα .
  • Όταν είναι έτοιμα τα αδειάζουμε σε μια ρηχή πιατέλα αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια μέσα στο μπολ με τα μήλα ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις.
  • Σε μια λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τα μπισκότα κανέλας και από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα μήλα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι αλλά δεν καλύπτουμε τις άκρες γύρω γύρω ( περίπου δυο δάχτυλα) αυτές τις γυρίζουμε προς τα μέσα .
  • Κόβουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες πάχους 3 εκ. περίπου με ένα κοφτερό μαχαίρι και τις τοποθετούμε με κενό τη μια από την άλλη.
  • Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες και τις περνάμε από πάνω σαν να σχηματίζουμε ένα σχήμα μπακλαβαδωτό όπως κάνουμε με την πάστα φλώρα.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα η σφολιάτα.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Κατηγορία: Γλυκό, ζάχαρη, καρύδια, μήλα, μηλόπιτα, Πρωϊνό, σταφίδες, φύλλο σφολιάτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: brunch, γλυκό, εύκολη συνταγή, καρύδια, μήλα, μηλόπιτα, πρωινό, σνακ, σταφίδες, φύλλο σφολιάτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close