Κέικ πορτοκαλιού με ηλιέλαιο

163

 

Κέικ πορτοκαλιού με ηλιέλαιο

Το αφράτο και μυρωδάτο κέικ με πορτοκάλι είναι καλοδεχούμενο πάντα από μικρούς και μεγάλους και είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ της ημέρας!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 55 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 τεμ. αβγά
  • 180 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 240 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 τεμ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά με την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Στη συνέχεια και ενώ χτυπάμε ρίχνουμε το ηλιέλαιο με αργή ροή και όταν ενσωματωθεί πλήρως ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού σιγά σιγά και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο μισό και συνεχίζουμε ρίχνοντας το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι τμηματικά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε, το μπέικν πάουντερ , την μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Λαδώνουμε μια παραλληλόγραμμη αντικολλητική φόρμα του κέικ με ένα πινελάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Χτυπάμε δυο τρεις φορές την φόρμα πάνω στον πάγκο εργασίας να φύγει ο αέρας και την βάζουμε στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Κάνουμε δοκιμή με ένα ξυλάκι από σουβλάκι στο κέντρο του κέικ τα τελευταία πέντε λεπτά για να δούμε αν έχει ψηθεί κι αν βγεί καθαρό τότε είναι έτοιμο το κέικ .
  • Το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κατηγορία: αλεύρι, Γλυκό, κέικ, πορτοκάλι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γλυκό, εύκολη συνταγή, κέικ, πορτοκάλι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close