Κλαφουτί με κεράσια

25

Κλαφουτί με κεράσια

Το παραδοσιακό γαλλικό Clafouti είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται με κεράσια τοποθετημένα σε βουτυρένιο ταψάκι και καλυμμένα με ένα παχύ στρώμα χυλού. Σερβίρεται χλιαρό με ζάχαρη άχνη ή παγωτό.
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

  • 420γρ. γρ. κεράσια
  • 4 τεμ. αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 240 ml φρέσκο γάλα
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο και λίγο ακόμη για την ταρτιέρα
  • 1/2 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
  • μία πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα 25 cm, στον πάτο και στα τοιχώματα και πασπαλίζουμε παντού με ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε καλά με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, την υγρή βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Τέλος προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ξαναχτυπάμε.
  • Ρίχνουμε στην ταρτιέρα τα κεράσια, να σκεπάσουν τον πάτο και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τον χυλό, σιγά, σιγά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Κατηγορία: brunch, Γλυκό, επιδόρπιο
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: αλεύρι, αμυγδαλοβούτυρο, κεράσια
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close