Μους σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

2.2K

 

Μους σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Μια εύκολη , αφράτη και δροσερή μους σοκολάτας με φυστικοβούτυρο για όλες τις ώρες και όλες τις εποχές.
Μερίδες 6
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 20 λεπτά

Υλικά

  • 220 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 5 τεμ. φύλλα ζελατίνης

Για την επικάλυψη:

  • κεράσια , φράουλες , σύκα ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο εποχής
  • φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Οδηγίες

  • Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε παγωμένο νερό και βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν για δέκα λεπτά.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει.
  • Μέσα σε μια βαθιά μπασίνα κομματιάζουμε τις σοκολάτες σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε μέσα και το φυστικοβούτυρο.
  • Όταν είναι έτοιμο το γάλα το ρίχνουμε επάνω από τις σοκολάτες και προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχει μαλακώσει αφού πρώτα την στύψουμε με τα χέρια πολύ καλά και αφήνουμε μερικά λεπτά να μαλακώσουν οι σοκολάτες και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε τη σοκολάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ακολούθως χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με τη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενωθούν τα δυο υλικά.
  • Γεμίζουμε ποτήρια παγωτού με την μους σοκολάτας και στολίζουμε με κεράσια ή άλλο φρούτο και φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα .
  • Αφήνουμε τουλάχιστον δυο ώρες να παγώσει στο ψυγείο και σερβίρουμε.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για τρεις ημέρες.

Σημειώσεις

Tipς: Μπορείτε να αντικαστήσετε το φυστικοβούτυρο με οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών σας αρέσει ακόμα και με ταχίνι.
Με τη συγκεκριμμένη μους σοκολάτας μπορείτε να γεμίσετε τούρτες , τάρτες ή κορμούς. Αφού την αφήσετε πρώτα να παγώσει πολύ καλά στο ψυγείο στη συνέχεια την βάζετε σε κορνέ και γεμίζετε το γλυκό σας.
Κατηγορία: γλυκά, Γλυκό, μους σοκολάτας, σοκολάτα, φυστικοβούτυρο
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: Αγίου Βαλεντίνου, γαλλική κουζίνα, Γλυκά, Γρήγορο & εύκολο, μους σοκολάτας, Σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 3
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close