Μπαβαρουάζ με φράουλες

2K

 

Μπαβαρουάζ με φράουλες

Η μπαβαρουάζ είναι μια ελαφριά κρέμα που όταν την αναμείξουμε με διάφορες γεύσεις φρούτων , κρέμα γάλακτος και αβγά μας προσφέρει μια κρέμα με βελούδινη υφή που την απολαμβάνουμε ως επιδόρπιο. Η συγκεκριμένη μπαβαρουάζ εκτός από κρέμα γάλακτος και φράουλες περιέχει και τυρί κρέμα που δίνει πλούσιο κρεμώδες αποτέλεσμα.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. ώριμες φράουλες
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο 
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 10 γρ. λικέρ φράουλας
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

Για την επικάλυψη:

  • φράουλες

Οδηγίες

  • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε παγωμένο νερό και παγάκια και βυθίζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης για να μαλακώσουν περίπου δέκα λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις φράουλες κομμένες στα δύο ( αφού πρώτα τις πλύνουμε και κόψουμε το κοτσανάκι) μαζί με τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τις βράζουμε για δέκα λεπτά από την ώρα του βρασμού.
  • Στη συνέχεια κατεβάζουμε το κατσαρολάκι βγάζουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και πολτοποιούμε τις φράουλες και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης που έχουν μαλακώσει αφού πρώτα τα στύψουμε καλά και ανακατεύουμε να λιώσουν.
  • Αφήνουμε να ερθούν οι φράουλες σε θερμοκρασία δωματίου αδειάζοντας το μείγμα σε γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το λικέρ φράουλας.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Αφρατεύουμε με το σύρμα το τυρί κρέμα και το ρίχνουμε μέσα στη σαντιγί και χτυπάμε να ενωθούν.
  • Τέλος ενώνουμε τις φράουλες με τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  • Σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ βάζουμε διαφανή μεμβράνη να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα και ρίχνουμε την μπαβαρουάζ φράουλας και ισιώνουμε να πάει παντού.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 4-5 ώρες.
  • Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με φράουλες.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.
Κατηγορία: Γλυκό, γλυκό ψυγείου, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυρί, φράουλες
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: ανοιξιάτικη συνταγή, γλυκό, γλυκό γιορτής, γλυκό ψυγείου, καλοκαιρινη συνταγή, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυρί, Πάσχα, φράουλες
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 2
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close