Μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα σύκο
Τα μπισκότα είναι η πιο γλυκιά συντροφιά μας για όλη την ημέρα παντού και πάντα .Αν δοκιμάσετε αυτά τα μπισκότα με την μαρμελάδα σύκου θα καταλάβετε το γιατί!
Υλικά
- 175 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 τεμ. αυγό
- 150 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα στο μούλτι σαν σκόνη
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
- μαρμελάδα σύκο
Οδηγίες
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το σύρμα και βάζουμε το γάντζο και σταδιακά προσθέτουμε το αυγό , την υγρή βανίλια , την αμυγδαλόσκονη και το αλεύρι κοσκινισμένο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθει η ζύμη .
- Αν είναι μαλακή η ζύμη αυτό μη σας φοβίσει γιατί στο ψυγείο θα παγώσει και θα σφίξει.
- Στη συνέχεια μαζεύουμε τη ζύμη σε μια μπάλα την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στον πάγκο εργασίας ρίχνουμε λίγο αλεύρι και αδειάζουμε τη ζύμη πλάθοντας για λίγο με τα χέρια μας.
- Παίρνουμε ζύμη στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού και την πλάθουμε μια μπαλίτσα στη συνέχεια με το δάχτυλο πιέζουμε και κάνουμε μια λακουβίτσα και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη φροντίζοντας να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί στο ψήσιμο απλώνουν.
- Βάζουμε την μαρμελάδα μέσα σε ένα κορνέ χωρίς ακροφύσιο ( μύτη ) και γεμίζουμε τις λακουβίτσες με μαρμελάδα μέχρι επάνω.
- Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
- Όταν είναι έτοιμα τα μπισκότα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
- Σερβίρουμε με καφέ ,τσάι ή γάλα.
Σημειώσεις
Tipς: Την συνταγή για την μαρμελάδα σύκο θα την βρείτε στην κατηγορία "Γλυκά".
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking