Πάστα Φλώρα

3.2K

 

Πάστα Φλώρα

Η αγαπημένη σε όλους μας πάστα φλώρα είναι εδώ σε αυτή τη συνταγή με μια υπέροχη τριφτή και βουτυρένια ζύμη σαν μπισκότο με γέμιση σπιτική μαρμελάδα σύκο για να την απολαύσουμε όλες τις ώρες.
Μερίδες 6
Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για την ταρτιέρα
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 13 γρ. μπέκιν πάουντερ
  • 16 γρ. ασπράδι αβγού
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
  • 400 γρ. μαρμελάδα σύκο ή όποια άλλη μαρμελάδα προτιμάτε

Οδηγίες

  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο , το αλεύρι κοσκινισμένο , το μπέικιν πάουντερ , τη ζάχαρη άχνη , το ασπράδι αυγού και την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 24 εκ. στον πάτο και τα τοιχώματα.
  • Κρατάμε από το ζυμάρι το 1/3 και το υπόλοιπο το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο σε μέγεθος μεγαλύτερο από την ταρτιέρα ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες με τη βοήθεια ενός χοντρού πλάστη.
  • Αφαιρούμε τη μια λαδόκολλα και με την βοήθεια της άλλης τοποθετούμε το φύλλο στην ταρτιέρα να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα πιέζοντας απαλά με τα χέρια μας τη ζύμη να στρώσει παντού καλά.
  • Ρίχνουμε την μαρμελάδα σύκο ή όποια άλλη μαρμελάδα έχουμε και ισιώνουμε με ένα κουτάλι να καλύψουμε τον πάτο της τάρτας.
  • Κόβουμε με ένα μαχαιράκι τη ζύμη που περισσεύει και με την υπόλοιπη ζύμη που έχουμε κρατήσει πλάθουμε κορδόνια πάχους ένος δαχτύλου και τα βάζουμε ακτινωτά επάνω στη μαρμελάδα να σχηματίσουμε ένα καφασωτό σχέδιο.
  • Ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να αποκτήσει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σημειώσεις

Tipς: Τη συνταγή για την σπιτική μαρμελάδα σύκο θα την βρείτε στην κατηγορία "Γλυκά" .
Κατηγορία: αλεύρι, αυγά, βούτυρο, Γλυκό, μαρμελάδα, σύκο
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: brunch, βούτυρο, γλυκό, Γρήγορο & εύκολο, μαρμελάδα, πάστα φλώρα, πρωινό, σύκο
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close