Παγωτό καρύδα με σάλτσα ανανά
Το καλοκαίρι απαιτεί ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς και η φαντασία στην.... κουζίνα μας οδηγεί σε παγωτό καρύδα με σάλτσα ανανά!
Υλικά
Υλικά για το παγωτό καρύδα:
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 400 ml κρέμα καρύδας στο μεταλλικό κουτί
- 4 κουτ. σουπ. μέλι
- 2 κουτ. σουπ. καρύδα τριμμένη
Υλικά για τη σάλτσα ανανά:
- 350 γρ. ανανά από κονσέρβα ψιλοκομμένο
- 60 γρ. χυμό ανανά
- 2 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
- 30 γρ. ρούμι ή κονιάκ
- λίγα φύλλα δυόσμου
Οδηγίες
Εκτέλεση για το παγωτό καρύδα:
- Τοποθετούμε από την προηγούμενη ημέρα την κρέμα καρύδας στο ψυγείο μαζί με την κρέμα γάλακτος για να παγώσουν πολύ καλά.
- Όταν πρόκειται να φτιάξουμε το παγωτό βάζουμε την κρέμα καρύδας στην κατάψυξη μόνο για μία ώρα.
- Χτυπάμε την παγωμένο κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα ελαφρά να μοιάζει σαν πηχτό γιαούρτι.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε την κονσέρβα της καρύδας και αδειάζουμε το περιεχόμενο χωρίς το γάλα της καρύδας (αυτό το κρατάμε για κοκτέιλ) μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος που κάναμε σαντιγί το μέλι και την τριμμένη καρύδα και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη, να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια του παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
- Το βγάζουμε κάθε μία ώρα και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να μην κάνει κρυσταλλάκια. Αυτήν τη διαδικασία την κάνουμε δύο τρεις φορές.
- Διατηρείται στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αφήνουμε λίγο να μαλακώσει και ρίχνουμε από πάνω σάλτσα ανανά.
Εκτέλεση για τη σάλτσα ανανά:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 15 λεπτά από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φύλλα δυόσμου που είχαμε βάλει μέσα στη σάλτσα και πολτοποιούμε στον πολυκόφτη. Σουρώνουμε με σινουά (ψιλό σουρωτήρι) για να πάρουμε μία βελούδινη κρέμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι στο ψυγείο.