Παγωτό καρύδα με σάλτσα ανανά

1.3K

 

Παγωτό καρύδα με σάλτσα ανανά

Το καλοκαίρι απαιτεί ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς και η φαντασία στην.... κουζίνα μας οδηγεί σε παγωτό καρύδα με σάλτσα ανανά!
Μερίδες 6
Προετοιμασία 12 ώρες
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 12 ώρες 30 λεπτά

Υλικά

Υλικά για το παγωτό καρύδα:

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 400 ml κρέμα καρύδας στο μεταλλικό κουτί
  • 4 κουτ. σουπ. μέλι
  • 2 κουτ. σουπ. καρύδα τριμμένη

Υλικά για τη σάλτσα ανανά:

  • 350 γρ. ανανά από κονσέρβα ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. χυμό ανανά
  • 2 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ. ρούμι ή κονιάκ
  • λίγα φύλλα δυόσμου

Οδηγίες

Εκτέλεση για το παγωτό καρύδα:

  • Τοποθετούμε από την προηγούμενη ημέρα την κρέμα καρύδας στο ψυγείο μαζί με την κρέμα γάλακτος για να παγώσουν πολύ καλά.
  • Όταν πρόκειται να φτιάξουμε το παγωτό βάζουμε την κρέμα καρύδας στην κατάψυξη μόνο για μία ώρα.
  • Χτυπάμε την παγωμένο κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα ελαφρά να μοιάζει σαν πηχτό γιαούρτι.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε την κονσέρβα της καρύδας και αδειάζουμε το περιεχόμενο χωρίς το γάλα της καρύδας (αυτό το κρατάμε για κοκτέιλ) μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να αφρατέψει.
  • Ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος που κάναμε σαντιγί το μέλι και την τριμμένη καρύδα και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη, να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια του παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
  • Το βγάζουμε κάθε μία ώρα και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να μην κάνει κρυσταλλάκια. Αυτήν τη διαδικασία την κάνουμε δύο τρεις φορές.
  • Διατηρείται στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αφήνουμε λίγο να μαλακώσει και ρίχνουμε από πάνω σάλτσα ανανά.

Εκτέλεση για τη σάλτσα ανανά:

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 15 λεπτά από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φύλλα δυόσμου που είχαμε βάλει μέσα στη σάλτσα και πολτοποιούμε στον πολυκόφτη. Σουρώνουμε με σινουά (ψιλό σουρωτήρι) για να πάρουμε μία βελούδινη κρέμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι στο ψυγείο.
Κατηγορία: ανανάς, καρύδα, παγωτά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ανανάς, καλοκαιρινη συνταγή, καρύδα, παγωτά
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close