Παγωτό παρφέ σοκολάτα
Απίθανο βελούδινο παρφέ σοκολάτας με καβουρδισμένα αμύγδαλα και νιφάδες σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή σκέτη απόλαυση!
Υλικά
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. νερό
- 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 250 γρ. κρόκους αυγών
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 10 γρ. βανιλίνη σκόνη
- 150 γρ. νιφάδες σοκολάτας
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα:
- 200 γρ. αμύγδαλα με την φλούδα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Οδηγίες
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα:
- Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά μόνο στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και στη συνέχεια τα αφήνουμε στον πάγκο εργασίας.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το 1/4 της ζάχαρης να λιώσει.
- Ρίχνουμε άλλη μια δόση ζάχαρης στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Την ανακατεύουμε παράλληλα με μια μαρίζ για να λιώσει με προσοχή γιατί καίει.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα απλώνοντας με γρήγορες κινήσεις με την μαρίζ και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1 ώρα.
- Μετά από 1 ώρα μεταφέρουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα στον πολυκόφτη κα σπάμε σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε το παγωτό.
Για το παγωτό παρφέ σοκολάτα:
- Βάζουμε την ζελατίνη μέσα σε βαθύ μπολ με παγωμένο νερό να μαλακώσει για 10 λεπτά περίπου.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό για να κάνουμε το σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει και να δέσει κι όταν φτάσει στους 121 C προσθέτουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Παράλληλα αρχίζουμε να χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ με το σύρμα μαζί με την βανιλίνη μέχρι να διογκωθούν. Μόλις φουσκώσουν ρίχνουμε το σιρόπι σε πολύ αργή ροή σαν κορδόνι σταθερά ενώ παράλληλα χτυπάμε με το σύρμα .
- Αφού τελειώσουμε με το σιρόπι προσθέτουμε στους κρόκους την πραλίνα φουντουκιού και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την διογκωμένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μαρίζ από κάτω προς τα πάνω να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Τέλος προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τις νιφάδες σοκολάτας ανακατεύουμε και ρίχνουμε το παρφέ σε μεταλλικό σκεύος με καπάκι για παγωτά.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια σερβίρουμε σε μπολ παγωτού.
Σημειώσεις
Tipς: Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο παρφέ χοντροκομμένα κομμάτια γκοφρέτας ή μπισκότα σοκολάτας για έξτρα γεύση.
Εκτός από καραμελωμένα αμύγδαλα μπορούμε να βάλουμε στο παρφέ σοκολάτας ψιλοκομμένο παστέλι αμυγδάλου περασμένο από τον πολυκόφτη.
Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί την βάση για τούρτα παγωτό.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking
Το πιο κρεμώδες παρφε Νικόλ μου εξαιρετική η συνταγή σου
Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου πράγματι είναι απίθανη η συνταγή!