Ρυζόγαλο με αμυγδαλοβούτυρο και ξύσμα πορτοκαλιού

2.1K

 

Ρυζόγαλο με αμυγδαλοβούτυρο και ξύσμα πορτοκαλιού

Το κλασσικό και αγαπημένο σε όλους ρυζόγαλο σε μια νέα εκδοχή με αμυγδαλοβούτυρο και ξύσμα πορτοκαλιού που τρώγεται ευχάριστα για πρωινό ή για επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα.
Μερίδες 6
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό
  • 3 κουτ.σουπ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 80 γρ. ρύζι γλασέ
  • 3 κουτ.σουπ. κορν φλάουρ γεμάτες
  • 1 κουτ.γλ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 τεμ. ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

  • κανέλα σκόνη

Οδηγίες

  • Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με την ζάχαρη και το βάζουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
  • Στη συνέχεια και αφού πλύνουμε το ρύζι και το σουρώσουμε το ρίχνουμε στο γάλα και το σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 - 25 λεπτά περίπου και κατά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει.
  • Παράλληλα βάζουμε σε ένα ποτήρι το κορν φλάουρ με 1/2 φλυτζάνι νερό από την βρύση και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Όταν το ρύζι έχει βράσει ρίχνουμε το αμυγδαλοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αμυγδαλοβούτυρο και να ενωθεί με το ρύζι.
  • Τέλος προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει το ρυζόγαλο.
  • Αφήνουμε δυο με τρία λεπτά να κοχλάσει σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια γεμίζουμε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα σε σκόνη.
  • Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σημειώσεις

Tipς: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αμυγδαλοβούτυρο με όποιο άλλο βούτυρο ξηρών καρπών μας αρέσει ή με ταχίνι.
Αντί για αγελαδινό γάλα μπορούμε να βάλουμε γάλα αμυγδάλου και έτσι έχουμε ένα νηστίσιμο ρυζόγαλο.
Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε άλλο ξύσμα από εσπεριδοειδή μας αρέσει.
Κατηγορία: αμυγδαλοβούτυρο, γάλα, Γλυκό, παραδοσιακή συνταγή, ρύζι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: brunch, αμυγδαλοβούτυρο, γάλα, γλυκό, εύκολη συνταγή, οικονομική, παραδοσιακη συνταγη, πρωινό, ρύζι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close