Σανγκρία - Sangria
H sangria είναι ένα αλκοολούχο , ελαφρύ και δροσερό ποτό με κρασί , φρέσκα φρούτα και μπαχαρικά με καταγωγή από την Ισπανία και την Πορτογαλία που το πίνετε όλο το χρόνο . Είναι ιδανικό για παρέα με φίλους στο σπίτι ή σε γιορτές και πάρτι. Το βασικό στοιχείο της sangria είναι το κόκκινο κρασί και καλό είναι να είναι καλής ποιότητας . Επειδή συγκαταλέγεται στα κοκτέιλ δεν περιέχει μόνο ένα είδος αλκοόλ αλλά περιέχει μπράντι , κονιάκ ή μερικές φορές βότκα ή και τζιν εκτός από χυμό εσπεριδοειδών. Το μυστικό για μια επιτυχημένη sangria είναι να αφήσετε για λίγη ώρα τα υγρά στοιχεία μέσα στην κανάτα για να ανακατευτούν τα αρώματα και στη συνέχεια να προσθέσετε το χυμό των εσπεριδοειδών και τα φρούτα. Προτιμήστε φρούτα εποχής εκτός από μήλο και πορτοκάλι γιατί είναι ένα κοκτέιλ για χειμώνα - καλοκαίρι. Τα σύκα, τα δαμάσκηνα , τα κεράσια ,τα ροδάκινα ακόμα και το πεπόνι ταιριάζουν άνετα στη sangria, φροντίστε μόνο να τα κόψετε σε μικρά κομματάκια. Τέλος μην ξεχάσετε την κανέλα και το γαρύφαλλο που θα δώσουν έξτρα γεύση στο ποτό σας. Στην υγειά σας!
Υλικά
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί 750 ml παγωμένο
- 50 ml μπράντι ή κονιάκ ή βότκα ή τζιν
- 250 ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού παγωμένο
- 10 τεμ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
- 2 τεμ. κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 2 τεμ. ροδάκινα κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 1 τεμ. πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 2 τεμ. ξυλάκια κανέλας
- 6 τεμ. γαρύφαλλο ολόκληρο
- μερικά φυλλαράκια δυόσμο
- παγάκια
Οδηγίες
- Βάζουμε το παγωμένο κρασί στην κανάτα μαζί με το μπράντι ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού παγωμένο μαζί με τα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα , τα ξυλάκια κανέλας και τα γαρύφαλλα και ανακατεύουμε.
- Υπολογίζουμε το κρασί με το μπράντι και τα φρούτα να φτάσουν πάνω από την μέση τη κανάτας.
- Αφήνουμε την κανάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε προσθέτουμε στην κανάτα παγάκια και φρέσκα φύλλα δυόσμου.
- Σερβίρουμε σε ποτήρια του κρασιού με φέτες πορτοκαλιού και φυλλαράκια δυόσμου.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking