Σπιτική πραλίνα φουντουκιού
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με υλικά που έχουμε στο σπίτι για να φτιάξουμε το πιο νόστιμο πρωινό για τα παιδιά αλλά και για να την βάλουμε στα γλυκά μας!
Υλικά
- 750 γρ. φουντούκια
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη ή 3 κουτ.σουπ. μέλι
- 80 ml άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 3- 4 κουτ.σουπ. ηλιέλαιο
- 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια ή μια βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς.
- Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ρηχό ταψί σε λεπτή στρώση και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
- Βάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ ή τον πολυκόφτη και τα θρυμματίζουμε να γίνουν σαν σκόνη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη ή το μέλι, το κακάο, την υγρή βανίλια, το ηλιέλαιο και το αλάτι και πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
- Θα χρειαστεί να σταματάμε την διαδικασία κάθε 1 λεπτό περίπου για να μην υπερθερμανθεί η συσκευή. Αν το μείγμα είναι πολύ παχύρευστο προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο ακόμα για να μπορεί να δουλευτεί σωστά.
- Για την όλη διαδικασία θα χρειαστούμε περίπου 10 - 15 λεπτά.
- Αν η πραλίνα βγει πολύ ρευστή προσθέτουμε λίγα φουντούκια επιπλέον έτσι ώστε να την φέρουμε στην υφή που θέλουμε.
- ΄0ταν είναι έτοιμη έτοιμη την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 1 μήνα σε γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking