Στρούντελ με μπανάνες και σοκολάτα
Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στην οικογένεια και στην προετοιμασία του πρωινού! Ο συνδυασμός μπανάνας σοκολάτας είναι ακαταμάχητος και δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται από ένα αφράτο φύλο κρούστας για να δημιουργήσουν όλα μαζί την πιο τέλεια γεύση !
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 160 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 50 γρ. νιφάδες σοκολάτας
Για την επικάλυψη:
- 1 τεμ. κρόκο αβγού
- φιλέ αμυγδάλου
Οδηγίες
- Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας από την προηγούμενη στη συντήρηση να ξεπαγώσει αν είναι κατεψυγμένο.
- Την άλλη μέρα ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω στον πάγκο εργασίας έτσι ώστε το μακρύ μέρος να είναι κάθετο προς τα εμάς.
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι δεξιά και αριστερά εφτά με οχτώ λωρίδες πάχους 2 δαχτύλων.
- Κατά μήκος βάζουμε με ένα κουτάλι ένα παχύ στρώμα πραλίνας φουντουκιού και από πάνω πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια την μισή ποσότητα των καρυδιών και κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρα.
- Στρώνουμε τις ροδέλες μπανάνας κατά μήκος να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της πραλίνας.
- Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα καρύδια και σκορπίζουμε κατά μήκος τις νιφάδες σοκολάτας.
- Στη συνέχεια πλέκουμε τις κομμένες λωρίδες της σφολιάτας φέρνοντας τη μια λωρίδα από δεξιά προς το κέντρο και από αριστερά πάλι προς το κέντρο σαν να πλέκουμε κοτσίδα.
- Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλες οι λωρίδες σφολιάτας.
- Μέσα σε ένα μπολάκι βάζουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό ,ανακατεύουμε και περνάμε με ένα πινελάκι όλη την επιφάνεια με τον κρόκο του αβγού.
- Πασπαλίζουμε κατά μήκος με φιλέ αμυγδάλου σε όλη την επιφάνεια του στρούντελ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις για 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.