Τρουφάκια με σοκολάτα και φράουλες
Μικρά στο μέγεθος , μεγάλα στη γεύση . Με τρία υλικά το μπισκότο , τη σοκολάτα και τη φράουλα φτιάχνουμε λαχταριστά τρουφάκια για κέρασμα!
Υλικά
- 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 20 τεμ. μέτριες ώριμες φράουλες
- 3 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ (περίπου)
Για την επικάλυψη:
- χρωματιστή τρούφα, τριμμένο μπισκότο. τρούφα σοκολάτας, τριμμένο ινδοκάρυδο
Οδηγίες
- Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε Μπεν Μαρί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι και τις προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα σοκολάτας - φράουλας μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για δυο ώρες.
- Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που θέλουμε και τις κυλάμε στην χρωματιστή τρούφα ή σε τριμμένο μπισκότο ή σε τρούφα σοκολάτας ή στο τριμμένο ινδοκάρυδο.
- Διατηρούνται στο ψυγείο.