Τρουφάκια με σοκολάτα και φράουλες

28

 

Τρουφάκια με σοκολάτα και φράουλες

Μικρά στο μέγεθος , μεγάλα στη γεύση . Με τρία υλικά το μπισκότο , τη σοκολάτα και τη φράουλα φτιάχνουμε λαχταριστά τρουφάκια για κέρασμα!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 15 λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 20 τεμ. μέτριες ώριμες φράουλες
  • 3 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ (περίπου)

Για την επικάλυψη:

  • χρωματιστή τρούφα, τριμμένο μπισκότο. τρούφα σοκολάτας, τριμμένο ινδοκάρυδο

Οδηγίες

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε Μπεν Μαρί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι και τις προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα σοκολάτας - φράουλας μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για δυο ώρες.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που θέλουμε και τις κυλάμε στην χρωματιστή τρούφα ή σε τριμμένο μπισκότο ή σε τρούφα σοκολάτας ή στο τριμμένο ινδοκάρυδο.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο.
Κατηγορία: Γλυκό, μπισκότα, σοκολάτα, φράουλες
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ανοιξιάτικη συνταγή, γλυκό, γλυκό γιορτής, ελληνική κουζίνα, εύκολη συνταγή, μπισκότα, Σοκολάτα, φράουλες
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close