Τρουφάκια Τιραμισού
Πεντανόστιμα και εύκολα τρουφάκια με γεύση τιραμισού, με μαλακή υφή και δυνατή γεύση καφέ με επικάλυψη κακάο ιδανικά για κέρασμα τις ημέρες των εορτών!
Υλικά
- 24 τεμ. μπισκότα σαβαγιάρ
- 170 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 4 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη
- 8 κουτ.σουπ. δυνατό καφέ κρύο (espresso)
Για την επικάλυψη:
- κακάο σκόνη άγλυκο
Οδηγίες
- Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα βάζουμε στον επεξεργαστή να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ.
- Μέσα στα μπισκότα ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη , τον δυνατό καφέ παγωμένο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά με ένα κουτάλι.
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ λεπτά.
- Στη συνέχεια με ένα μικρό κουτάλι του γλυκού παίρνουμε λίγο από το μείγμα που ετοιμάσαμε στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού και το πλάθουμε με τα χέρια μας σε μικρή μπαλίτσα.
- Κυλάμε την μικρή μπαλίτσα στο άγλυκο κακάο να καλυφθεί πολύ καλά από όλες τις μεριές και την τοποθετούμε σε χάρτινη θήκη για τρουφάκια.
- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε πιατέλα και σερβίρουμε.
- Διατηρούνται στο ψυγείο.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking