Τηγανίτες με αυγά
Η τηγανίτα είναι ένα επίπεδο και στρογγυλό έδεσμα το οποίο παρασκευάζεται με ένα είδος χυλού από αλεύρι και νερό . Στο χυλό της τηγανίτας μπορούμε να προσθέσουμε αυγά , γάλα και βούτυρο για να εμπλουτίσουμε την γεύση της.Οι τηγανίτες ψήνονται σε τηγάνι με μπόλικο λάδι και σερβίρονται όλες τις ώρες της ημέρας με μέλι ή ζάχαρη αλλά είναι εξίσου και μια ωραία επιλογή για πρωινό .Είναι από τα αγαπημένα γλυκά των παιδικών μου χρόνων που μας το έφτιαχνε η μαμά μου για πρωινό τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 τεμ. αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
- 250 γρ. φρέσκο γάλα
- 1/2 φλ.τσ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 1 τεμ. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το πασπάλισμα:
- μέλι θυμαρίσιο
- καρύδια ψιλοκομμένα
- κανέλα σκόνη
Οδηγίες
- Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο του αλευριού.
- Χτυπάμε ελαφρώς τους κρόκους των αυγών σε βαθύ πιάτο και τους ρίχνουμε μέσα στη λακούβα με το αλεύρι μαζί με το γάλα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ενώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να δημιουργηθεί ένας χυλός.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά με ηλιέλαιο ως τη μέση και αφήνουμε να κάψει.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο καυτό λάδι τέσσερις κουταλιές από τον χυλό η μια δίπλα στην άλλη και αφήνουμε τις τηγανίτες για 2 -3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από τη μια μεριά και γυρίζουμε με προσοχή και από την άλλη μεριά για άλλα 3 λεπτά.
- Στρώνουμε σε πιατέλα απορροφητικό χαρτί κουζίνας και με μια τρυπητή κουτάλα τις αραδιάζουμε πάνω στην πιατέλα με το χαρτί μέχρι να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι , καρύδια και κανέλα και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking