Τηγανίτες με αυγά

35.6K

 

Τηγανίτες με αυγά

Η τηγανίτα είναι ένα επίπεδο και στρογγυλό έδεσμα το οποίο παρασκευάζεται με ένα είδος χυλού από αλεύρι και νερό . Στο χυλό της τηγανίτας μπορούμε να προσθέσουμε αυγά , γάλα και βούτυρο για να εμπλουτίσουμε την γεύση της.
Οι τηγανίτες ψήνονται σε τηγάνι με μπόλικο λάδι και σερβίρονται όλες τις ώρες της ημέρας με μέλι ή ζάχαρη αλλά είναι εξίσου και μια ωραία επιλογή για πρωινό .
Είναι από τα αγαπημένα γλυκά των παιδικών μου χρόνων που μας το έφτιαχνε η μαμά μου για πρωινό τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Μερίδες 18
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 3 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 33 λεπτά

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 τεμ. αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
  • 250 γρ. φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ.τσ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 1 τεμ. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πασπάλισμα:

  • μέλι θυμαρίσιο
  • καρύδια ψιλοκομμένα
  • κανέλα σκόνη

Οδηγίες

  • Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο του αλευριού.
  • Χτυπάμε ελαφρώς τους κρόκους των αυγών σε βαθύ πιάτο και τους ρίχνουμε μέσα στη λακούβα με το αλεύρι μαζί με το γάλα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Ενώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να δημιουργηθεί ένας χυλός.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά με ηλιέλαιο ως τη μέση και αφήνουμε να κάψει.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο καυτό λάδι τέσσερις κουταλιές από τον χυλό η μια δίπλα στην άλλη και αφήνουμε τις τηγανίτες για 2 -3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από τη μια μεριά και γυρίζουμε με προσοχή και από την άλλη μεριά για άλλα 3 λεπτά.
  • Στρώνουμε σε πιατέλα απορροφητικό χαρτί κουζίνας και με μια τρυπητή κουτάλα τις αραδιάζουμε πάνω στην πιατέλα με το χαρτί μέχρι να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι , καρύδια και κανέλα και σερβίρουμε.
Κατηγορία: brunch, αλεύρι, αυγά, γλυκά, καρύδια, μέλι, Πρωϊνό, τηγανίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: brunch, Γλυκά, καρύδια, μέλι, οικονομική, παραδοσιακη συνταγη, πρωινό, τηγανίτες, χειμωνιάτικη συνταγή, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 92
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close