Banoffee με έτοιμη καραμέλα
Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό με έτοιμη καραμέλα, τραγανή βάση από μπισκότα, ροδέλες μπανάνας και επικάλυψη από σαντιγί καραμέλα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
Υλικά για τη βάση:
- 300 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για την κρέμα banoffe:
- 800 γρ. έτοιμη καραμέλα σε κονσέρβα (από το σούπερ μάρκετ)
- 2 - 3 τεμ. μπανάνες κομμένες σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ.
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά καλά παγωμένη
Για τη σαντιγί καραμέλας:
- 330 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κουτ.σουπ. έτοιμη καραμέλα σε κονσέρβα
- 2 -3 κουτ.σουπ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
Οδηγίες
- Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο πολυμηχάνημα μέχρι να γίνουν σαν πούδρα και ανακατεύουμε τα δυο υλικά μέσα σε μπολ.
- Βάζουμε ένα τσέρκι 26 εκ. σε πιατέλα και ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου πιέζοντας το καλά με τη βάση ενός ποτηριού. Βάζουμε στο ψυγείο για 30΄λεπτά για να παγώσει καλά.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα 100 ml κρέμα γάλακτος 75% λιπαρά μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε την έτοιμη καραμέλα και την χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα σαντιγί και ανακατεύουμε με μαρίζ να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Απλώνουμε την κρέμα καραμέλας στη βάση του μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει πολύ καλά.
- Τοποθετούμε στο μίξερ δυο κουταλιές της σούπας έτοιμη καραμέλα μαζί με 330 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος 75% λιπαρά και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα στην αρχή και μετά πιο δυνατά μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή κρέμα σαντιγί. Τοποθετούμε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
- Όταν το banoffee είναι έτοιμo και έχει σφίξει καλά περιστρέφουμε με ένα μαχαίρι κυκλικά γύρω από το τσέρκι και το αφαιρούμε με προσοχή. Τέλος βάζουμε κυκλικά τις ροδέλες μπανάνας πάνω στη γέμιση καραμέλας μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
- Με τη βοήθεια του κορνε καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του banoffee με ροζέτες σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά και μετά σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Tip: Εναλλακτικά βάζουμε σε ποτήρια στρώσεις μπισκότου ,κρέμα καραμέλας , ροδέλες μπανάνας και τέλος καλύπτουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking