Brioche με σταφίδες

650

 

Brioche με σταφίδες

Τα brioche είναι από τα αγαπημένα σνακ που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και άνετα μπορούν να μας συντροφεύσουν στον πρωινό καφέ ή στο σχολείο.
Μικρά , αφράτα και κυρίως πολύ νόστιμα .
Μερίδες 12
Προετοιμασία 2 ώρες 45 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 3 ώρες 10 λεπτά

Υλικά

  • 800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 200 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 2 τεμ. αβγά
  • 2 κουτ.σουπ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 15 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 8 κουτ.σούπ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 κουτ.σουπ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ. αλάτι

Προαιρετικά:

  • μαρμελάδα βερίκοκο

Οδηγίες

  • Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου , το χλιαρό νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα πρώτα σε ένα μπολ χωριστά και μετά τα ρίχνουμε στο μπολ με την μαγιά και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με τον γάντζο του μίξερ πολύ καλά.
  • Ακολούθως ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι ενώ χτυπάμε με τον γάντζο παράλληλα στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ενώ δεν σταματάμε να χτυπάμε.
  • Ζυμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ με τον γάντζο για 20 - 25 λεπτά συνεχώς μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι λείο και αφράτο.
  • Αδειάζουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ που έχουμε περάσει όλη την επιφάνεια με βούτυρο και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για δυο ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Όταν περάσουν δυο ώρες ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια ένα φύλλο με διαστάσεις 50 Χ 40 εκ. τραβώντας μαλακά με τα χέρια και στη συνέχεια με τον πλάστη όπου χρειαστεί.
  • Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με κανελοζάχαρη και ξανθές σταφίδες και αρχίζουμε να ρολάρουμε από την μακριά μεριά σε ρολό.
  • Κόβουμε ροδέλες πάχους 3 εκ. και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα όχι κολλητά η μια ροδέλα με την άλλη.
  • Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν σκεπασμένες με μια καθαρή πετσέτα σε ζεστό μέρος.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις για 25 λεπτά.
  • Όταν βγάλουμε τα brioche από τον φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και αν θέλουμε για να γυαλίσουν τα περνάμε με μαρμελάδα βερίκοκο με ένα πινελάκι και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Tips: Αντί για σταφίδες μπορούμε  να βάλουμε όποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο θέλουμε ψιλοκομμένο. 
 Αν θέλουμε  να αλείψουμε τα brioche  με πραλίνα φουντουκιού αφαιρούμε την κανελοζάχαρη και τις σταφίδες.
Κατηγορία: Αρτοσκεύασμα, γλυκά, Σνακ, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: brioche, αβγά, αλεύρι, Αρτοσκεύασμα, γάλα, Γλυκά, μπριός, σνακ, σταφίδες, σχολικά σνακ, φθινοπωρινή συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close