Cheesecake ανανά
Από γλυκά που μας αποδεικνύουν ότι ακόμη και στη ζαχαροπλαστική δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το... ταξίδι. Στη γεύση, στη συγκεκριμένη περίπτωση!
Υλικά
Υλικά για τη βάση:
- 180 γρ. μπισκότα digestive
- 80 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Υλικά για την κρέμα ανανά:
- 800 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 300 γρ. ανανά από κονσέρβα
- 4 κουτ. σουπ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 φύλλα ζελατίνης
- 1 τεμ. βανιλίνη
Υλικά για την επικάλυψη:
- 500 γρ. κονσέρβα ανανά χωρίς το σιρόπι
- 200 ml νερό
- 50 γρ. άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κουτ. σουπ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 7 φέτες ανανά για το στόλισμα
Οδηγίες
- Βάζουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη να γίνουν σκόνη
- Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και το ανακατεύουμε με τη σκόνη των μπισκότων να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος
- Παίρνουμε ένα τσέρκι αποσπώμενης φόρμας 22 εκατοστών και το τοποθετούμε σε μία στρογγυλή πιατέλα και ρίχνουμε το μείγμα του μπισκότου να καλύψει τη βάση, πιέζοντας με ένα κουτάλι.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό, να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ανανά στον πολυκόφτη να γίνει πολτός και στη συνέχεια την μισή ποσότητα τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να πάρει δύο-τρεις βράσεις ρίχνοντας μέσα στα φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα τα στίψουμε καλά, ανακατεύοντας να λιώσει.
- Ενώνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα του ανανά.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, να αφρατέψει και ρίχνουμε τον ανανά ανακατεύοντας καλά.
- Ρίχνουμε την κρέμα ανανά στη φόρμα με τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες.
- Στη συνέχεια πολτοποιούμε τον ανανά της επικάλυψης και τον βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, να δέσει η κρέμα ανανά.
- Όταν είναι έτοιμη αδειάζουμε σε ένα μπολ κι όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ρίχνουμε κουταλιά, κουταλιά από την κρέμα, να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του cheesecake και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε το γλυκό για ένα βράδι στο ψυγείο.
- Την άλλη μέρα αφαιρούμε με προσοχή το τσέρκι, στολίζουμε με φέτες ανανά και σερβίρουμε.
- Διατηρείται στο ψυγείο.