Cheesecake φράουλας

2.2K

 

Cheesecake φράουλας

Οι φράουλες την Άνοιξη είναι στα καλύτερά τους όποτε είναι ευκαιρία για ένα δροσερό και ανάλαφρο cheesecake με το υψηλής γεύσης φρούτο και σπιτική μαρμελάδα που θα πλαισιώσει ένα γιορτινό ή Κυριακάτικο τραπέζι.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 4 ώρες
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Κρέμα φράουλας:

  • 300 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. ώριμες φράουλες
  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 1 τεμ. βανιλίνη

Επικάλυψη:

  • 4-5 κουτ.σουπ. μαρμελάδα φράουλα
  • φράουλες για το στόλισμα

Οδηγίες

  • Βάζουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη να γίνουν σαν πούδρα και παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία με προσοχή να μη καεί. Βάζουμε σε μπολ την πούδρα των μπισκότων, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να βραχούν τα μπισκότα και να μοιάζουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Σε στρογγυλή πιατέλα τοποθετούμε ένα αποσπώμενο τσέρκι 22 εκ. και ρίχνουμε μέσα το βρεγμένο μπισκότο ισιώνοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πατάμε πολύ καλά με τον πάτο ενός ποτηριού για να κολλήσουν τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσουν.
  • Γεμίζουμε ένα βαθύ μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια και βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
  • Πλένουμε τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια και τις πολτοποιούμε στο πολυμίξερ να γίνουν σαν κρέμα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε με το σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε τη παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και στα μισά ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και την βανιλίνη, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει η κρέμα και να σχηματιστούν οι γνωστές κορυφές. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
  • Σε ένα μπρίκι βράζουμε 4 κουταλιές της σούπας νερό, όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε να λιώσει η ζελατίνη.
  • Ρίχνουμε μέσα στο μπρίκι 4 με 5 κουταλιές από τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε με τη ζελατίνη και στη συνέχεια ρίχνουμε αυτό το μείγμα στον υπόλοιπο πολτό με τις φράουλες και ανακατεύουμε ξανά να ενωθούν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο τυρί κρέμα τον πολτό από τις φράουλες και ανακατεύουμε με μαρίζ να ενωθούν τα υλικά. Μέσα σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά την παγωμένη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ από κάτω προς τα πάνω μέχρι να πάρουμε μια αφράτη και απαλή μους φράουλας.
  • Αδειάζουμε την κρέμα φράουλας στη βάση μπισκότων και την στρώνουμε με την ράχη ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες για να παγώσει το γλυκό, ιδανικά για ένα βράδυ.
  • Την άλλη μέρα ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με τη βοήθεια ενός μαχαιριού περιστρέφοντας το κυκλικά γύρω από το τσέρκι και απλώνουμε μαρμελάδα φράουλα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε στολίζουμε στο κέντρο με φράουλες και κόβουμε σε κομμάτια.
Κατηγορία: cheesecake, βούτυρο, γλυκά, κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα, φράουλες
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξη Κλειδί: cheesecake, Γλυκά, γλυκό γιορτής, κυριακάτικο τραπέζι, Πάσχα, φράουλες
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close