Cookieς με σταφίδες και καρύδια
Πολύ αφράτα και πεντανόστιμα cookieς με σταφίδες και καρύδια για τη νηστεία που γίνονται με λίγα υλικά, ιδανικά για τον καφέ ή το τσάι!
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 80 γρ. γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
- 180 γρ. ζάχαρη καστανή
- 250 γρ. μαργαρίνη φυτική σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. σταφίδες ξανθιές
- 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
- 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα κανέλας
- 1 τεμ. ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα την καστανή ζάχαρη, την φυτική μαργαρίνη, το γάλα αμυγδάλου, τις σταφίδες, τα καρύδια, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα αφράτο που κολλάει στα χέρια ( δεν πρέπει να προσθέσετε επιπλέον αλεύρι γιατί θα βγουν πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος ).
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει η ζύμη.
- Στη συνέχεια με ένα σκουμπ ( κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού ) παίρνουμε ζύμη στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού και την τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με την υπόλοιπη ζύμη, φροντίζοντας να υπάρχει μεταξύ των μπισκότων απόσταση, γιατί κατά την διάρκεια του ψησίματος απλώνουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.
- Όταν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο τα cookieς είναι ακόμα μαλακά και δεν τα μετακινούμε μέχρι να κρυώσουν καλά.
- Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί με καπάκι.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking