Galette με ροδάκινα

27

 

Galette με ροδάκινα

Οι γαλλικές τάρτες ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς όπως αυτή η τάρτα με τα ροδάκινα που θα μας προσφέρει μοναδική απόλαυση.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 10 γρ. μηλόξιδο
  • 70 γρ. κρύο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 4-5 τεμ. ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουτ.γλ. γεμάτη κόρν φλάουρ

Για την επικάλυψη:

    • 1 ασπράδι αβγού
    • καστανή ζάχαρη

    Οδηγίες

    • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι,την κρυσταλλική ζάχαρη ,το μηλόξιδο,το κρύο νερό,1 πρέζα αλάτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά με τον γάντζο.Το μείγμα θα μοιάζει ψιχουλιαστό αλλά αυτό μη σας φοβίσει.
    • Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας ένα ένα τα κομματάκια από το βούτυρο και αφού ενσωματωθεί το πρώτο ρίχνουμε το επόμενο μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα γύρω από τον γάντζο.
    • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη τη ζύμη της τάρτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες από το ροδάκινο και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
    • Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και κόβουμε τη ζύμη στη μέση και μετά κάθε κομμένο κομμάτι στα δυο κάνοντας τα μικρές μπαλίτσες.
    • Παίρνουμε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε με τον πλάστη να λεπτύνει και να έχει πάχος 2 εκ. περίπου.
    • Τοποθετούμε κυκλικά τα φρούτα φροντίζοντας η μια φέτα ροδάκινου να μισοκαλύπτει την άλλη και αφήνουμε 2 εκ. κενό από τη ζύμη χωρίς γέμιση.
    • Σηκώνουμε με προσοχή τις άκρες της ζύμης φέρνοντας προς το κέντρο για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση με τα ροδάκινα.
    • Τοποθετούμε την κάθε μικρή galette σε ταψί με λαδόκολλα .Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τέσσερις μικρές τάρτες χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους.
    • Με ένα πινελάκι αλείφουμε τη ζύμη με ασπράδι αβγού και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια καστανή ζάχαρη.
    • Ψήνουμε για 30 λεπτά στις αντιστάσεις.
    • Σερβίρουμε όταν κρυώσει.
    Κατηγορία: brunch, ροδάκινα, τάρτες
    Κουζίνα: Γαλλική
    Λέξη Κλειδί: αλεύρι, βούτυρο, γλυκό, εύκολη συνταγή, ροδάκινα
    Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Recipe Rating




    Like
    Close
    Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
    Close