Galette με ροδάκινα
Οι γαλλικές τάρτες ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς όπως αυτή η τάρτα με τα ροδάκινα που θα μας προσφέρει μοναδική απόλαυση.
Υλικά
Υλικά για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
- 10 γρ. μηλόξιδο
- 70 γρ. κρύο νερό
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
- 4-5 τεμ. ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ.γλ. γεμάτη κόρν φλάουρ
Για την επικάλυψη:
- 1 ασπράδι αβγού
- καστανή ζάχαρη
Οδηγίες
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι,την κρυσταλλική ζάχαρη ,το μηλόξιδο,το κρύο νερό,1 πρέζα αλάτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά με τον γάντζο.Το μείγμα θα μοιάζει ψιχουλιαστό αλλά αυτό μη σας φοβίσει.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας ένα ένα τα κομματάκια από το βούτυρο και αφού ενσωματωθεί το πρώτο ρίχνουμε το επόμενο μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα γύρω από τον γάντζο.
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη τη ζύμη της τάρτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες από το ροδάκινο και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και κόβουμε τη ζύμη στη μέση και μετά κάθε κομμένο κομμάτι στα δυο κάνοντας τα μικρές μπαλίτσες.
- Παίρνουμε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε με τον πλάστη να λεπτύνει και να έχει πάχος 2 εκ. περίπου.
- Τοποθετούμε κυκλικά τα φρούτα φροντίζοντας η μια φέτα ροδάκινου να μισοκαλύπτει την άλλη και αφήνουμε 2 εκ. κενό από τη ζύμη χωρίς γέμιση.
- Σηκώνουμε με προσοχή τις άκρες της ζύμης φέρνοντας προς το κέντρο για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση με τα ροδάκινα.
- Τοποθετούμε την κάθε μικρή galette σε ταψί με λαδόκολλα .Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τέσσερις μικρές τάρτες χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους.
- Με ένα πινελάκι αλείφουμε τη ζύμη με ασπράδι αβγού και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στις αντιστάσεις.
- Σερβίρουμε όταν κρυώσει.