Red velvet cupcakeς
Αφράτα και πεντανόστιμα cupcakeς red velvet με βελούδινη βουτυρόκρεμα ότι καλύτερο για να αρχίσει ή να τελειώσει μια ερωτική ημέρα!
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 3 τεμ. αυγά ολόκληρα
- 2 κουτ.γλ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
- 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια ή μια βανιλίνη
- 2 κουτ.σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
- 1/4 κουτ.γλ. αλάτι
Για το frosting:
- 170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 360 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 225 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη:
- χρωματιστά γκλίτερ ( κας κας ) ή ζαχαρωτές καρδούλες
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
- Τοποθετούμε 12 χαρτάκια για cupcakeς σε ταψάκι για cupcakeς και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και την βανίλια και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά.
- Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, το αλάτι, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους τμηματικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα αμμώδες.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε πάντα σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
- Μοιράζουμε τη ζύμη στα χάρτινα φορμάκια για cupcakeς και ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά στους 180 C βαθμούς στον αέρα μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν ελαστική υφή.
- Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το frosting:
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε για 5΄ λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την υγρή βανίλια και χτυπάμε ξανά σε μέτρια ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη τμηματικά ενώ χτυπάμε με το μίξερ.
- Αν θέλουμε την βουτυρόκρεμα πιο σκληρή προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη ακόμα.
- Μεταφέρουμε την βουτυρόκρεμα σε σακουλάκι για σαντιγί με μύτη αστέρι και κάνουμε ροζέτες επάνω από τα cupcakeς
- Στολίζουμε με κόκκινα κας κας ή ζαχαρωτές καρδούλες και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Tip: Για να έχει επιτυχία η βουτυρόκρεμα καλό είναι να την φτιάξουμε από την προηγούμενη ημέρα και να την βάλουμε στο ψυγείο σε γυάλινο μπολ με καπάκι. Έτσι θα σφίξει αρκετά και θα στέκεται καλύτερα στα cupcakeς.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking