Soft cookieς με κομματάκια σοκολάτας

4.2K

 

Soft cookies με κομματάκια σοκολάτας

Πανεύκολα και αφράτα μπισκότα με λίγα υλικά αλλά με πολύ νοστιμιά ,ιδανικά για το σχολείο των παιδιών ή τα παιδικά πάρτυ!
Μερίδες 25
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 400 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 2 τεμ. αυγά ολόκληρα
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια ή 1 καψουλάκι βανίλια σκόνη
  • 5 γρ. αλάτι

Οδηγίες

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν ( 3-4 λεπτά ).
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου , το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την υγρή βανίλια και χτυπάμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  • Αφαιρούμε το φτερό από το μίξερ και βάζουμε τον γάντζο ρίχνοντας το αλεύρι τμηματικά και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια αφράτη ζύμη ( η ζύμη θα κολλάει αλλά αυτό μη σας απασχολεί).
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
  • Με ένα κουτάλι παγωτού παίρνουμε από το μείγμα (50 γρ. περίπου) τα πλάθουμε σε μπαλίτσες και τα τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αφήνουμε μεταξύ τους μεγάλο κενό γιατί θα απλώσουν πολύ στο φούρνο και δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας.
  • Ψήνουμε στους 180 C βαθμούς για 12 - 13 λεπτά το κάθε ταψί και όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στον πάγκο να κρυώσουν για να σφίξουν και σερβίρουμε.
  • Διατηρούνται σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι για μια εβδομάδα.

Σημειώσεις

Tipς: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σοκολάτα με σταφίδες, απoξηραμένα κράνμπερι , ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο μας αρέσει στην ίδια αναλογία με τις σταγόνες σοκολάτας.
Αν θέλουμε να κάνουμε soft cookies σοκολάτας με σταγόνες σοκολάτας θα βάλουμε 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ και 50 γρ. άγλυκο κακάο κοσκινισμένο.
Κατηγορία: αλεύρι, αυγά, βούτυρο, γλυκά, καστανή ζάχαρη, μπισκότα
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξη Κλειδί: brunch, Γρήγορο & εύκολο, κεράσματα, μπισκότα, πάρτυ, πρωινό, σχολικά σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 4
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close