Δροσερή σαλάτα με ρεβίθια
Χορταστική, υγιεινή και δροσερή σαλάτα με ρεβίθια, λαχανικά και φέτα που από μόνη της αποτελεί κυρίως γεύμα!
Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα με δυο δαφνόφυλλα
- 100 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
- 1 τεμ. αγγούρι κομμένο σε μικρόυς κύβους
- 1 τεμ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά ζάρια
- 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
- 160 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 3 τεμ. κρεμμυδάκια πράσινα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσάνια
- 3 κουτ.σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Για τη βινεγκρέτ:
- 1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ.σουπ. χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 1 κουτ.σουπ. μουστάρδα
- 1 δοντάκι σκόρδο πολτοποιημένο
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβίθια (σε θερμοκρασία δωματίου) σε βαθιά σαλατιέρα μαζί με τα ντοματίνια, το τυρί φέτα, το αγγούρι, την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
- Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ βάζοντας όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Δοκιμάζουμε τη γεύση και αν η υφή της είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε να βραχούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε αμέσως τη σαλάτα σε πιάτα.
Σημειώσεις
Tip: Φροντίζουμε όλα τα λαχανικά να είναι παγωμένα για να είναι η σαλάτα δροσερή. Αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως την βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη και την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε ρίχνουμε τη βινεγκρέτ.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking