Μπάρες με σύκα και βρώμη

2.1K

 

Μπάρες με σύκα και βρώμη

Νόστιμες και υγιεινές μπάρες ιδανικές για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας, με φρέσκα σύκα και βρώμη.
Μερίδες 20
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 4 ώρες
Συνολικός Χρόνος 4 ώρες 10 λεπτά

Υλικά

  • 255 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 125 γρ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μούλτι σαν σκόνη
  • 250 γρ. φρέσκα σύκα αλεσμένα
  • 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα ή άλλος ξηρός καρπός
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 4 κουτ.σουπ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών
  • 2 κουτ.σουπ. λιναρόσπορο σπασμένο σε σκόνη
  • 4 κουτ.σουπ. μέλι ή μελάσα
  • 1 κουτ.σουπ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • κανέλα σκόνη κατά βούληση (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:

  • ψιλοκομμένες ροδέλες σύκου

Οδηγίες

  • Σε μπολ αναμιγνύουμε την βρώμη με την πάστα σύκου, το μέλι, το φυστικοβούτυρο, τη λιωμένη σοκολάτα, το λιναρόσπορο, το άγλυκο κακάο,τα καρύδια και την κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Στη συνέχεια βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και τα τοιχώματα σε ταψάκι διαστάσεων 24 Χ 24 εκ. ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
  • Πλένουμε και κόβουμε τα σύκα σε λεπτές ροδέλες με τη φλούδα τους. Τοποθετούμε τις ροδέλες επάνω στο μείγμα φροντίζοντας η κάθε ροδέλα σύκου να μισοσκεπάζει η μια την άλλη και πατάμε απαλά με τις άκρες των δαχτύλων μας να κολλήσουν μεταξύ τους. Καλύπτουμε με ροδέλες σύκου όλη την επιφάνεια.
  • Τοποθετούμε διαφανή μεμβράνη που να ακουμπά επάνω στις ροδέλες σύκου και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει το μείγμα.
  • Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας και κόβουμε τις μπάρες σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Οι μπάρες σύκου διατηρούνται στο ψυγείο σε γυάλινο μπολ με καπάκι.
Κατηγορία: Healthy Food, βρώμη, λιναρόσπορος, μέλι, νηστεία, Σνακ, σύκα, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: βρώμη, εύκολη συνταγή, καλοκαιρινη συνταγή, λιναρόσπορος, μέλι, μπάρες δημητριακών, Σοκολάτα, σύκα, φθινοπωρινή συνταγή, φυστικοβούτυρο
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close