Νηστίσιμες μπάρες με ταχίνι, μέλι και σοκολάτα
Θρεπτικός συνδυασμός με ταχίνι που συναντά το μέλι, τα αμύγδαλα και τη μαύρη σοκολάτα σε μια απολαυστική συνταγή με λίγα υλικά αλλά με πολύ νοστιμιά . Ιδανική για τις μέρες που βιάζεσαι και δεν προλαβαίνεις να φας πρωινό στο σπίτι και θέλεις κάτι υγιεινό και εύκολο!
Υλικά
- 300 γρ. ταχίνι
- 110 γρ. μέλι
- 100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Για το γλάσο σοκολάτας:
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
- 50 γρ. γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
Για την επικάλυψη:
- φιλέ αμυγδάλου
Οδηγίες
- Βάζουμε το ταχίνι σε μπολ και το ανακατεύουμε σε μπεν μαρί μέχρι να μαλακώσει ελαφρά και όχι να κάψει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο ταχίνι το μέλι και τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ταψάκι ρηχό διαστάσεων 10 x 10 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και τα τοιχώματα που να προεξέχει αρκετά και απλώνουμε το μείγμα ταχινιού βάζοντας στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει καλά.
- Μετά από μια ώρα κομματιάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε γυάλινο μπολ.
- Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου και λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού αποσύρουμε και το ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα. Αφήνουμε να περάσουν 2 λεπτά και ανακατεύουμε με μαρίζ να λιώσει η σοκολάτα πολύ καλά.
- Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο με το παγωμένο μείγμα ταχινιού και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα φροντίζοντας να πάει παντού.
- Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για άλλη 1 ώρα.
- Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και κόβουμε τις μπάρες στις διαστάσεις που θέλουμε.
- Διπλώνουμε κάθε μπάρα με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να τις καταναλώσουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking